Nederland - 25 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Goldman Sachs verhoogt koersdoel Philips Lighting

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Philips Lighting verhoogd van 40,00 naar 41,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. 

De analisten van de Amerikaanse zakenbank zagen het aandeel onder druk staan na publicatie van de recente kwartaalcijfers, hetgeen volgens de marktvorsers in het licht van drie positieve ontwikkelingen enigszins onterecht is. 

Zo laat een snellere LED-groei een herwonnen marktaandeel zien en trekken de marges op jaarbasis verder aan, zelfs met afgenomen omzetcijfers, aldus Goldman Sachs. Ook opmerkingen van het bedrijf zelf over de groeiversnelling binnen de tak Professional en Home worden door de Amerikaanse zakenbank als positief gezien. 

Volgens de marktvorsers is er voor Philips Lighting ruimte voor verdere resultaatverbetering in de tweede jaarhelft, waarbij de bedrijfsconsensus overtroffen kan worden. Toch is er tegen de huidige koers een winstdaling (EBIT) van 14 procent ingeprijsd, zo merkte Goldman Sachs op. Daarmee lijkt de markt geen potentie te zien in het snijden van kosten ofwel te mikken op een verlies van marktaandeel, hetgeen niet rijmt met de recente ontwikkelingen binnen Lampen en LED, aldus de analisten. 

Op een rood Damrak sloot het aandeel Philips Lighting 1,1 procent lager op 30,51 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.