Nederland - 14 mei 2018 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

Kleine acquisitie voor Philips Lighting

(ABM FN-Dow Jones) De overname van het Chinese Shenzhen LiteMagic Technologies door Philips Lighting is volgens NIBC licht positief.

Volgens analist Edwin de Jong is er sprake van een “kleine add-on-acquisitie”. De aankoop van een Chinees bedrijf is volgens de Jong wel de manier om een ​​sterkere positie in de regio te verwerven. Het is ook in lijn met de strategie om zowel autonoom als via geselecteerde overnames te groeien, aldus de analist.

LiteMagic Technologies, een fabrikant en verkoper van verlichtingsarmaturen en besturingssystemen voor stads- en gevelverlichting, werd in 2004 opgericht en behaalde in 2017 een omzet van ongeveer 32 miljoen euro. De transactie zal na toestemming van de Chinese autoriteiten naar verwachting in het derde kwartaal van 2018 worden afgerond.

NIBC hanteert een Neutraal advies op Philips Lighting met een koersdoel van 31,00 euro. Philips Lighting koerste maandag kort na de opening op een vlak Damrak 0,6 procent hoger naar 26,05 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.