Europa - 27 januari 2022 - Aandelen

Goldman haalt Arcelor van kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft donderdag het advies voor ArcelorMittal verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel teruggebracht naar 33,00 euro.

De analisten van de Amerikaanse zakenbank houden rekening met lagere staalprijzen in combinatie met hogere kosten, onder meer voor ijzererts en kolen. Als gevolg daarvan verlaagde de zakenbank de raming voor de EBITDA voor dit jaar met 10 procent en met 7 procent voor 2023, naar respectievelijk 14 en 8,1 miljard dollar. In het lopende eerste kwartaal zal de EBITDA op 4,4 miljard dollar uitkomen, denkt Goldman, ook een verlaging met 10 procent ten opzichte van de oude taxatie.

De raming voor 2022 is in lijn met de analistenconsensus, maar die voor 2023 ligt daar 10 procent onder, merkte Goldman op.

Goldman wijst op de “gezonde balans” van Arcelor en de goede vooruitzichten voor de vrije kasstroom. Dat biedt ruimte om dit jaar voor 2,4 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, denken de analisten. Dit jaar kunnen aandeelhouders een rendement van 16 procent tegemoet zien, volgens de bank, en volgend jaar zelfs van 18 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.