Nederland - 12 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Gevolgen uitbreiding Aldi voor Ahold Delhaize lastig in te schatten

(ABM FN-Dow Jones) De gevolgen voor Ahold Delhaize van de forse uitbreidingsplannen van Aldi in de Verenigde Staten zijn moeilijk in te schatten. Dit stelden analisten van KBC Securities maandag.

Aldi investeert in vernieuwing van bestaande winkels en uitbreiding van circa 1.600 winkels nu naar 2.500 in 2022.

De analisten merkten daarbij op dat de komst van prijsvechter Aldi en ook concurrent Lidl voor Amerika’s grootste winkelketen Wal-Mart betekende dat het concern een prijzenoorlog moest ontketenen.

Hoewel de implicaties voor de operaties van Ahold Delhaize in de VS moeilijk in te schatten zijn, merkten de marktvorsers van KBC Securities op dat dit sterk zal afhangen van de locaties van de nieuwe winkels.

Desondanks denkt KBC Securities dat Ahold Delhaize een voordeel heeft, omdat ze Aldi en Lidl al goed kennen van op de Europese markt. Daarnaast heeft Ahold Delhaize bewezen dat het goed kan blijven presteren in de uitdagende Amerikaanse marktomgeving, voegden de analisten toe.

KBC Securities heeft een koopadvies met een koersdoel van 25,00 euro voor Ahold Delhaize. Op een rood Damrak noteerde het aandeel 0,5 procent lager op 19,19 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.