Nederland - 23 januari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Ahold Delhaize: Presteert zoals verwacht

De cijfers van Ahold Delhaize (ticker: AD) konden de analistenverwachtingen kloppen, maar zijn uiteindelijk toch onvoldoende gebleken om het aandeel fors hoger te duwen. Vrijdag moest het aandeel zelfs een deel van de koerswinst die het donderdag had opgedaan terug inleveren (-2.25%).

Week 53

Wanneer er nochtans niet wordt gekeken naar “week 53” (een extra week die in het boekjaar van 2015 wel bestond) dan waren de cijfers zeer degelijk.

Schermafbeelding 2017-01-21 om 20.00.08

Er werd gedurende het vierde kwartaal een omzetgroei geboekt in alle regionen waar de Belgisch-Nederlandse retailer actief is. Behalve in België omwille van zware herstructureringen en bijhorende stakingen. Goed voor een globaal omzetcijfer dat 2.8% wist toe te nemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (exclusief positieve wisselkoersverschillen).

Voor het volledige boekjaar 2016, kon Ahold Delhaize een netto omzetgroei voorleggen van 3.4%. Goed voor een totaal van 62.3 miljard EUR.

Het voordeel van een Ahold Delhaize, is dat beleggers zitten met een sterk gediversifieerde groep die zowel in Amerika als Europa actief is. Momenteel kan de groep bijvoorbeeld profiteren van de sterke dollar. Ook, heeft de retailer een stevig groeikantje dankzij de activiteiten van zijn online shopping website Bol.com.

Men kan zelfs stellen dat de zwaktes van Delhaize binnen België worden aangevuld door de sterktes van Albert Hein, en dat de sterke merken in Amerika van Delhaize (Food Lion en Hannaford) de mindere prestatie van Ahold USA compenseren.

Al bij al, een degelijk kwartaal.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.