Europa - 25 mei 2020 - Beursbrink

Geen V-vormig herstel Duitse economie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de maandag gepubliceerde Ifo index voor het Duitse ondernemersvertrouwen in mei een sterke opleving liet zien, is de weg naar herstel lang, waarschuwde ING in een analyse.

De Ifo index verbeterde van 74,3 in april naar 79,5 deze maand. Dat was beter dan verwacht. Ook de verwachtingsindex kende met 80,1, van 69,4 in april, een behoorlijk herstel.

“Dit is nogal altijd het laagste niveau sinds de hereniging van Duitsland”, aldus econoom Carsten Brzeski, die er ook op wees dat de index voor de huidige omstandigheden zelfs verder daalde en daarmee maar nipt boven het dieptepunt bleef tijdens de kredietcrisis in 2008/2009.

Volgens Brzeski lijkt de verbetering van de Ifo index op een V-vormig herstel maar is het dit niet.

“Het dieptepunt [van de coronacrisis] lijkt nu achter ons te liggen en er is zelfs kans op een kortstondige opleving in de komende maanden. Maar de zeer lage stand van de Ifo index en het feit dat de schade van de afgelopen twee maanden de toekomstige groei zal beperken laten er geen twijfel over bestaan dat dit geen V is”, aldus de econoom.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments