Americas - 19 mei 2022 - Aandelen

Futures wijzen op verdere malaise op Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet, na de stevige koersval op woensdag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 1,5 procent in het rood.

“De trigger was volgens mij vooral recessievrees. Het was deze keer niet de rente, want die daalde zelfs een beetje”, zei Philippe Gijsels, Hoofd Marktstrategie bij BNP Paribas Fortis, over de koersval van woensdag.

Beleggers denken dat de teleurstellende cijfers van Walmart en Target van de afgelopen dagen een bewijs vormen dat de hoge inflatie de Amerikaanse consumenten raakt.

“Het sentiment in de markt is zeer negatief”, oordeelde analist Naeem Aslam van AvaTrade.

“Handelaren denken dat als grote bedrijven zoals Walmart al moeite hebben om de hogere inflatie te verteren, de situatie helemaal lastig moet zijn voor middelgrote en kleine bedrijven”, voegde Aslam toe.

Dat consumenten meer krediet opnemen om hun dagelijkse levensbehoeften te kunnen blijven bekostigen, is volgens de marktanalisten dan ook geen goed teken. “Hoger schulden in een tijd van een dreigende recessie is de perfecte cocktail voor een grote ramp”, waarschuwde Aslam.

Beleggers kijken vandaag uit naar de kwartaalcijfers van onder ander Kohl’s. Op macro-economisch vlak staan in de VS de wekelijkse steunaanvragen en de bestaande woningverkopen in april op de agenda. Ook is er de Philly-Fed index.

Olie werd donderdag goedkoper. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 1,1 procent tot 105,87 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,7 procent goedkoper werd op 108,35 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0504. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0480 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0484 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Cisco heeft in het afgelopen kwartaal een tegenvallende omzet geboekt, waarop de omzetverwachting voor het hele boekjaar neerwaarts werd bijgesteld. Cisco verwacht dat de jaaromzet met 2 tot 3 procent zal stijgen op jaarbasis, terwijl eerder nog rekening werd gehouden met een groei van 5,5 tot 6,5 procent. Het aandeel lijkt 12,5 procent lager te openen.

Het aandeel Tesla is uit de ESG S&P500 index gehaald. CEO Elon Musk was daar niet blij mee, en liet zich kritisch uit over ESG op Twitter.  Tesla opent vermoedelijk 2,5 procent lager.

Slotstanden

De Dow Jones-index verloor woensdag 3,6 procent op 31.490,07 punten. De S&P500-index daalde 4,0 procent tot 3.923,68 punten. Technologiebeurs Nasdaq leverde 4,7 procent in en sloot op 11.418,15 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.