Americas - 31 januari 2020 - Beursbrink

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen vrijdag rond het middaguur op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,5 procent in het rood.

De aanhoudende zorgen over het coronavirus drukken ook vrijdag op het sentiment, nadat de Wereldgezondheidsorganisatie donderdagavond de kwestie bestempelde als een internationale noodsituatie. Inmiddels loopt het aantal besmettingen op richting de 10.000 en zijn ook de eerste gevallen in het Verenigd Koninkrijk bevestigd.

Een reeks Chinese macro-data zorgden vanochtend voor enige verlichting. Hoewel de bedrijvigheid in de Chinese industrie in januari een pas op de plaatste maakte, versnelde de groei in de dienstensector. De inkoopmanagersindex voor de industrie kwam in januari uit op 50,0, terwijl de index voor de dienstensector steeg van 53,5 naar 54,1.

“De overwegend positieve updates hebben de aandelenmarkten wat rust gebracht”, zag marktanalist David Madden van CMC Markets. De analist wees er wel op dat de zorgen over het coronavirus zwaar wegen op de grondstoffensector, vanwege de vrees dat de vraag naar onder andere olie en koper zal afnemen nu de Chinese economie langer op slot dreigt te gaan.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de persoonlijke inkomens en bestedingen van december, gevolgd door de Chicago-inkoopmanagersindex van januari en tot slot het definitieve consumentenvertrouwen in januari.

De euro/dollar noteerde op 1,1029. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1027 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1030 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,8 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Amazon kan vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de internetgigant donderdag laat beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde, vanwege een sterke periode rond de feestdagen. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs maar liefst 8,6 procent hoger.

Hoewel Visa donderdag nabeurs een recordwinst en een hogere omzet rapporteerde, overtuigen de cijfers niet. De omzet lag dan ook licht onder de verwachtingen. Het aandeel noteerde voorbeurs 2,7 procent lager.

US Steel draaide in het vierde kwartaal van 2019 een groter verlies, maar verwacht in 2020 wel verbetering. Het aandeel steeg voorbeurs 3,4 procent.

Spijkerbroekenfabrikant Levi’s boekte in het vierde kwartaal van 2019 minder winst en omzet. Er werd voorbeurs nog niet gehandeld in het aandeel.

Caterpillar, Chevron, Exxon Mobil, Honeywell en Colgate-Palmolive komen voorbeurs met kwartaalcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,3 procent hoger op 3.283,66 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 28.859,44 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 9.298,93 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.