Americas - 17 augustus 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Futures Wall Street wijzen omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, in afwachting van meer bedrijfsresultaten van retailers.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,6 procent in het rood.

De Amerikaanse winkelketens Target en Lowe’s maken woensdag hun resultaten bekend. De aandacht zal echter vooral uitgaan naar de notulen van de vorige rentevergadering van de Federal Reserve, toen de beleidsrente voor de tweede maand op rij met 75 basispunten werd verhoogd.

Recente signalen van een afkoelende inflatie laten beleggers hopen op een minder agressieve houding van de Fed. “Beleggers zullen op zoek gaan naar hints dat de Fed het tempo van renteverhogingen kan vertragen nu de inflatie minder snel stijgt”, zei Geetu Sharma van AlphasFuture.

De volgende rentevergadering van de Fed is pas over vijf weken en volgens Sharma zijn er meer inflatiecijfers nodig voordat men hier iets zinnigs over kan zeggen. Volgens OANDA zullen de notulen laten zien dat een derde grote renteverhoging met 75 basispunten nog zeer duidelijk op tafel ligt.

ING denkt dat de notulen de dollar kunnen helpen, omdat de markt nu een verlaging van de beleidsrente in de tweede helft van 2023 inprijst, van 3,6 naar 3,2 procent. Als de notulen deze marktverwachting ontkrachten, kan de dollar stijgen, denken de valuta-analisten van ING.

De olieprijs steeg iets. Een september-future West Texas Intermediate werd 0,9 procent duurder op 87,36 dollar, terwijl Brent-olie voor oktober 0,8 procent steeg tot 93,09 dollar. Dit is nog altijd het laagste niveau sinds enkele dagen voor de Russische invasie in Oekraïne, die de energieprijzen sterk heeft laten stijgen.

De euro/dollar noteerde op 1,0176. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0170 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Lowe’s heeft in het tweede kwartaal een stabiele omzet en winst geboekt en scherpte de outlook voor 2022 aan. Op aangepaste basis kwam de winst uit op 4,67 dollar per aandeel, meer dan de 4,58 dollar waarop analisten rekenden. Het aandeel Lowe’s lijkt bijna 3 procent hoger te gaan openen.Citigroup heeft Aveline San benoemd als hoofd van zijn activiteiten in Hongkong en Macau. De bank wil zijn vermogensbeheertak in die regio uitbreiden.

Elon Musk, topman van Tesla, heeft getweet dat hij het Engelse voetbalteam Manchester United wil kopen, om kort daarna te tweeten dat het een grap was. Musk staat bekend om verwarrende tweets die door sommigen als koersgevoelig zouden kunnen worden aangemerkt. Een serieus overnamebod op het socialemediaplatform Twitter trok hij in, waarna Twitter naar de rechter stapte. Musk schreef: “Voor de duidelijkheid, ik steun de linkerhelft van de Republikeinse partij en de rechterhelft van de Democratisch Partij!” Gevolgd door: “Ik koop trouwens ook Manchester United, graag gedaan.”

Een dochterbedrijf van Johnson & Johnson heeft faillissementsbescherming aangevraagd naar aanleiding van 38.000 claims dat zijn talkproducten kanker zou veroorzaken. Deze juridische strategie zou de enige optie zijn om alle claimende partijen relatief snel een compensatie te kunnen bieden.

in een rechtszaak tegen 3M hebben advocaten kritiek geleverd tegen het inkopen van aandelen, terwijl een massaclaim loopt na een faillissement van een dochterbedrijf.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag overwegend hoger. De S&P 500 steeg 0,2 procent op 4.305,20 punten, de Dow Jones index won 0,7 procent op 34.152,01 punten en de Nasdaq daalde 0,2 procent op 13.102,55 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.