Americas - 23 november 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Futures Wall Street noteren hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,1 procent in het groen. De Nasdaq-future toont een plus van 0,2 procent.

Beleggers wachten op een lading macro-economische cijfers voorafgaand aan de vrije dagen rond Thanksgiving, waaronder de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve.

De handelsvolumes zullen waarschijnlijk opnieuw dun zijn vanwege de feestdagen, waardoor veel handelaren deze week niet op hun post zijn.

De Fed-notulen zullen vanavond worden uitgeplozen op hints over hoe ver de beleidsmakers denken dat de rente moet stijgen en hoe lang de rente op dat niveau zal moeten blijven om de inflatie weer terug te brengen tot de gewenste niveaus.

Bij de vergadering in november ging de rente opnieuw met 75 basispunten omhoog naar een bandbreedte van 3,75 tot 4 procent.

De CME FedWatch Tool toont dat 76 procent van de markt rekent op een verhoging in december met 50 basispunten. Een minderheid van 24 procent rekent op 75 basispunten.

In het vat zitten woensdag ook cijfers over de orders van duurzame goederen in oktober, de wekelijks aantallen nieuwe aanvragen van een werkloosheidsuitkering in de VS, en voorlopige inkoopmanagersindices voor de industrie en dienstensector. Daarnaast geeft de Universiteit van Michigan het definitieve cijfer voor het consumentenvertrouwen van deze maand, terwijl ook de verkoopcijfers voor nieuwe huizen in oktober zullen worden gepubliceerd.

Olie werd goedkoper. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 2,0 procent tot 79,31 dollar, terwijl een januari-future Brent 2,3 procent minder duur werd op 86,28 dollar.

De euro/dollar was stabiel en noteerde op 1,0302. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0304 op de borden.

Unicredit denkt dat matige orders voor duurzame goederen en nieuwe huizenverkopen pogingen voor de dollar om te herstellen kunnen dwarsbomen.

Bedrijfsnieuws

HP gaat bijna 10 procent van zijn medewerkers ontslaan in de komende jaren. De computerfabrikant voorziet een sterke daling van de vraag naar pc’s komend boekjaar, nu klanten vervanging uitstellen gezien de economisch onzekere tijden. Tijdens de coronapandemie werden aankopen van pc’s juist naarvoren gehaald, omdat veel mensen thuis werkten. Het aandeel steeg toch licht in de handel voorbeurs.

Deere & Co heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet en winst geboekt en is ook positief gestemd voor het nieuwe jaar. De omzet van 15,5 miljard dollar overtrof de analistenconsensus van 13,4 miljard dollar. De nettowinst van 7,1 miljard afgelopen jaar kan volgend jaar stijgen naar 8,0 tot 8,5 miljard dollar, verwacht de fabrikant. Het aandeel lijkt ruim 3 procent hoger te openen.

Autodesk verlaagde zijn verwachtingen, maar gaat wel voor 5 miljard dollar aandelen inkopen. Het aandeel verloor voorbeurs 9 procent.

VMWare boekte meer omzet maar minder winst. Het aandeel lijkt licht lager te openen.

Nordstrom boekte verlies, nadat overtollige voorraden met korting moesten worden verkocht. Het aandeel leverde 9 procent in de handel voorbeurs.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag met winst. De S&P500 index sloot 1,4 procent hoger op 4.003,58 punten, na een daling van 0,4 procent een dag eerder. De Dow Jones-index steeg 1,2  procent tot 34.098,10 punten en de Nasdaq klom 1,4 procent tot 11.174,41 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.