Americas - 19 augustus 2022 - Aandelen

Futures voorspellen lagere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een rode opening tegemoet. De futures op de S&P500 dalen rond lunchtijd 0,7 procent.

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag dicht bij huis gebleven. Volgens analisten van Danske Bank zoeken beleggers momenteel naar richting. Er is veel onzekerheid over de beleidskoers van de Federal Reserve. De inflatie lijkt af te koelen, maar veel Fed-bestuurders willen de rente in een hoog tempo blijven verhogen.

Donderdag zei Fed-bestuurder James Bullard dat de rente wat hem betreft in september opnieuw met 75 basispunten omhoog kan. Een ruime meerderheid van de markt ging er de afgelopen tijd juist vanuit dat de rente met 50 basispunten zou worden verhoogd. Inmiddels wordt de kans op een verhoging met 50 punten ingeschat op bijna 55 procent, volgens de FedWatch Tool van CME Group. De overige 45 procent rekent op 75 basispunten.

“De Fed heeft deze week bevestigd dat ze het proces om de rente te verhogen, niet zal vertragen, hoewel handelaren denken dat de Fed afhankelijk zal blijven van macrogegevens”, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

“De economische cijfers die deze week zijn vrijgegeven, zijn nijpend en bevestigen dat de Amerikaanse economie vertraagt en dat de economische activiteit zwak is”, aldus Aslam.

“Beleggers kijken uit naar de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell tijdens het Jackson Hole-symposium op 26 augustus”, aldus Danske Bank. Het jaarlijkse symposium van centrale banken in Jackson Hole in de Amerikaanse staat Wyoming vindt eind volgende week plaats.

De Amerikaanse tienjaarsrente is vrijdag gestegen tot 2,93 procent en de tweejarige variant tot 3,23 procent. De euro/dollar handelt nagenoeg stabiel op 1,0084. WTI-olie is weer onder de 90 dollar per vat gedoken.

Op macro-economisch vlak is het vrijdag rustig.

Bedrijfsnieuws

DoorDash noteert voorbeurs 2 procent lager. Just Eat Takeaway heeft een overeenkomst bereikt over de verkoop van zijn belang van 33 procent in iFood aan Prosus voor een bedrag van maximaal 1,8 miljard euro. Verder liet Just Eat Takeaway weten onverminderd te kijken naar de gedeeltelijke of volledige verkoop van zijn Amerikaanse onderdeel Grubhub.

Applied Materials lijkt vrijdag licht hoger te gaan openen. De toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie heeft in het afgelopen kwartaal een lagere winst behaald als gevolg van de aanhoudende problemen in de toeleveringsketen, maar de winst was wel beter dan verwacht.

Meme-aandeel Bed Bath & Beyond is zeer beweeglijk deze week. Na een aantal fklinke koerssprongen, verloor het aandeel donderdag bijna 20 procent. Vrijdag ligt een openingsverlies van 42 procent in het verschiet.

Deere opende vanmiddag de boeken. De winst bleek afgelopen kwartaal lager dan analisten hadden verwacht, en de fabrikant van landbouwmachines verlaagde de outlook voor het hele boekjaar, na deze meermaals te hebben verhoogd. Het aandeel daalt voorbeurs 5 procent.

Slotstanden

De S&P 500 steeg 0,2 procent op 4.283,74 punten, de Dow Jones index steeg 0,1 procent op 33.999,04 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent hoger bij een stand van 12.965,34 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.