Americas - 8 juli 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Futures voorspellen lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood.

Donderdag sloten de indexen in New York nog in het groen, met een stevige winst voor de Nasdaq.

Analisten van UBS verwachten dat de focus de komende maanden blijft op de ontwikkeling van de inflatie en het monetaire beleid van centrale banken in reactie daarop.

Beleggers zijn vrijdag in afwachting van het Amerikaanse banenrapport. Gerekend wordt op een banengroei van 250.000 in juni, bij een stabiele werkloosheid van 3,6 procent en een loongroei op maand- en jaarbasis van respectievelijk 0,3 en 5 procent.

Het belangrijkste aan de Amerikaanse banencijfers is nu hoe lang het duurt voor hogere rentes en renteverwachtingen zich gaan vertalen naar een afnemende banengroei, aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

“Op dit moment zijn er ruim 11 miljoen openstaande vacatures in de VS, die ondanks hogere lonen niet worden vervuld. Ondertussen blijft de participatiegraad standvastig laag op 62,3 procent, ondanks de stijgende inflatie, waardoor de kosten voor levensonderhoud omhoog gaan”, aldus Hewson.

De marktanalist vraagt zich ook af “hoe lang het duurt voor we een negatieve banengroei gaan zien in de VS.”

Op macro-economisch vlak is er vanmiddag ook aandacht voor de groothandelsvoorraden in mei.

De euro/dollar noteert rond lunchtijd op 1,0129. WTI-olie is iets duurder en kost 103 dollar per vat. De Amerikaanse tienjaarsrente noteert voorafgaand aan het banenrapport op 2,98 procent en de tweejarige variant op 3,00 procent.

Bedrijfsnieuws

Twitter heeft 30 procent van zijn recruiters ontslagen en de overnamedeal door Elon Musk staat op losse schroeven. Dit schrijft de Washington Post op basis van bronnen. Musk heeft de gesprekken volgens de krant opgeschort, nadat hij concludeerde dat de cijfers van Twitter over spam-accounts niet verifieerbaar zijn. Het aandeel Twitter lijkt vrijdag 4 procent lager te gaan openen.

GameStop daalt voorbeurs ruim 6 procent. De computerspelfabrikant heeft zijn financieel directeur Mike Recupero ontslagen en gaat snijden in het personeelsbestand, werd donderdagavond laat bekend.

Levi Strauss heeft het afgelopen kwartaal boven de marktverwachting gepresteerd. De outlook werd gehandhaafd. Het aandeel noteert in de voorbeurshandel 4,5 procent hoger.

Slotstanden

De S&P 500 steeg donderdag 1,5 procent op 3.902,62 punten, de Dow Jones index won 1,1 procent op 31.384,55 punten en de Nasdaq sloot 2,3 procent hoger op 11.621,35 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.