Nederland - 18 juli 2022 - beleggen
door REDACTIE BEURSBRINK

Futures voorspellen hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen op Wall Street gaan maandag een hogere opening tegemoet. Rond lunchtijd noteren de futures op de S&P 500 tot 0,8 procent in het groen.

“Beleggers koesteren de hoop dat renteverhogingen door de Fed in mindere mate nodig zullen zijn”, aldus investment manager Eric de Graaf van ING.

De markt schat de kans dat de Federal Reserve de rente later deze maand met 75 basispunten nu in op 69 procent. Afgelopen week dacht even een ruime meerderheid aan een verhoging met 100 basispunten, nadat de inflatie in de VS hoger uitkwam dan verwacht.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteert maandag op 2,96 procent, de tweejarige variant op 3,15 procent.

Niet alleen het monetaire beleid van de Fed kan op blijvende aandacht rekenen, dat geldt volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade ook voor het cijferseizoen, dat deze week echt losbarst.

Goldman Sachs en Bank of America openen maandag de boeken en zullen volgens Aslam “de richting voor een groot deel van de markten gaan bepalen”, aldus de marktkenner.

Op macro-economisch vlak is het maandag zeer rustig. Aan het eind van de middag verschijnt het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers in de maand juli.

WTI-olie kost maandag 99,50 dollar per vat en is daarmee 2 procent duurder dan vrijdag.

“De verkoopgolf van vorige week was een instapmoment voor veel beleggers”, aldus Aslam. Het bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan het Midden-Oosten en in het bijzonder aan Saoedi-Arabië heeft niet geleid tot duidelijke toezeggingen van Riyad om meer olie te gaan produceren.

“Duidelijk is geworden dat OPEC+ de besluiten neemt als het gaat om het olie-aanbod en dat het kartel niet geïnteresseerd is in wat Biden wil bereiken”, aldus Aslam.

De Amerikaanse president wil dat Saoedi-Arabië de oliekraan verder opendraait, in de hoop dat daarmee de olieprijzen dalen en in het verlengde daarvan ook de inflatie afneemt.

De euro/dollar noteert maandagmiddag op 1,0163.

Bedrijfsnieuws

Naast Bank of America en Goldman Sachs opent ook IBM maandag de boeken. Later deze week volgen onder meer Johnson & Johnson en Netflix, Tesla en Twitter.

Vrijdagavond laat werd bekend dat Elon Musk bij de rechter uitstel heeft gevraagd van de rechtszaak die Twitter tegen hem aanspant inzake de overname van het social mediabedrijf, waar Musk van wil afzien. Twitter wil dat de rechtszaak half september begint, “om Twitter en zijn aandeelhouders te beschermen tegen het aanhoudende marktrisico en operationele schade” van de poging van Musk om onder de overname van 44 miljard dollar uit te komen. Musk wil dat de rechtszaak pas in februari 2023 of later begint. Het aandeel Twitter noteert voorbeurs licht lager.

Delta Air Lines heeft 100 Boeing 737-10 toestellen besteld. Het aandeel Boeing stijgt voorbeurs zo’n 3 procent.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 1,9 procent op 3.863,16 punten, de Dow Jones index won 2,2 procent op 31.288,26 punten en de Nasdaq sloot 1,8 procent hoger op 11.452,42 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.