Americas - 14 juni 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Futures voorspellen groene opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag vooralsnog een groene opening voor Wall Street, hoewel deze inmiddels alweer wat terugzakken. Rond lunchtijd noteren de futures op de S&P 500 0,4 procent hoger.

Maandag sloten de beurzen in New York fors lager, om daarmee in een bear market te belanden.

Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. De Fed begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering, waarna woensdagavond het rentebesluit volgt.

Hoewel een verhoging met 50 basispunten al was ingeprijsd, is de verwachting dat de rente met 75 procent omhoog gaat toegenomen na de inflatiecijfers van vorige week. Die toonden aan dat de inflatie in mei in de Verenigde Staten verder is opgelopen, waar juist gehoopt werd dat er een piek was bereikt.

De FedWatch Tool van CME voorspelde net na het verschijnen van de inflatiedata een kans van 30 procent dat de federal funds rate woensdag met 75 procent omhoog gaat, inmiddels is dit bijna 96 procent.

“Mocht het minder worden dan dat, dan verwachten we een neerwaartse correctie voor de dollar”, aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury.

“Er zijn zelfs partijen die rekening houden met een verhoging met 100 basispunten morgen”, aldus de marktkenner.

De Amerikaanse tienjaarsrente koelt dinsdag iets af en noteert rond 3,33 procent. De tweejarige variant staat op 3,32 procent. De korte rente was maandag even hoger dan de lange, wat een inverse rentecurve impliceert. In het verleden ging een langere periode van een inverse rentecurve vaak vooraf aan een recessie.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag vrij rustig. Het vertrouwen onder Amerikaanse kleine ondernemers bleef in mei nagenoeg stabiel op 93,1.

Later vanmiddag volgen de producentenprijzen in de maand mei. Economen rekenen op een stijging van 0,8 procent op maandbasis en kernprijzen die met 0,6 procent zijn gestegen. In april stegen de producentenprijzen in de VS met 0,5 procent en de kernprijzen met 0,6 procent.

WTI-olie is dinsdag een half procent duurder, op ruim 121 dollar per vat. De OPEC publiceert vanmiddag zijn maandrapport.

De euro/dollar noteert op 1,0429.

Bedrijfsnieuws

Oracle profiteerde in het afgelopen kwartaal van zijn cloudactiviteiten. De winst en omzet kwamen uit boven de marktverwachting. Het aandeel gaat dinsdag een 13 procent hogere opening tegemoet.

Elon Musk zal dinsdag een bijeenkomst van Twitter-werknemers bijwonen. Het is voor het eerst dat hij direct spreekt met en vragen zal beantwoorden van personeel van het social mediabedrijf dat hij wil overnemen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag fors lager gesloten. De S&P 500 index daalde 3,9 procent tot 3.749,63 punten, de Dow Jones index verloor 2,8 procent op 30.516,74 punten en de Nasdaq sloot 4,7 procent lager op 10.809,23 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.