Europa - 8 juli 2020 - Aandelen

Forse koersdoelverlaging voor CFE door ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor het aandeel CFE fiks verlaagd van 108,00 euro naar 61,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek woensdag uit een analyse van de bank.

De bank motiveert het nieuwe koersdoel met zijn ramingen voor 2020 en 2021 voor onder andere de bedrijfskasstroom (EBITDA) en de daarmee samenhangende ratio’s voor de bouw- en baggertak.

ING verwacht dat het bouw- en baggerbedrijf zich de komende kwartalen geheel richt op het openhouden van bouwplaatsen en op de kasstroom om zo de in de ogen van de bank hoge schulden te kunnen verlagen.

Tot nog toe zijn er niet veel baggerprojecten stopgezet, terwijl de bouwtak van CFE in het tweede kwartaal volgens ING wel hard geraakt werd door de coronamaatregelen in België.

Voor het gehele boekjaar verwacht ING een EBITDA voor CFE van 342 miljoen euro, met een nettoschuld van 859 miljoen euro. Aangepast voor IFRS zijn de bedragen respectievelijk 316 miljoen en 756 miljoen euro.

Daarmee komt CFE op een schuldratio van 2,4. Een veilig niveau, oordeelde ING, mits zich geen onverwachte projectverliezen voordoen.

Op een rode beurs in Brussel zakte het aandeel CFE woensdag 0,8 procent naar 59,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.