Nederland - 11 maart 2022 - Beursbrink

Ford schakelt versnelling hoger inzake F-150

door STIJN

Ford Motor Company gaat samenwerken met Pacific Gas and Electric Co. om te evalueren of ze hun elektrische F-150 kunnen gebruiken om stroom terug te geven. Met andere woorden, ze willen onderzoeken of de F-150 pick-up truck kan fungeren als thuisbatterij die consumenten kunnen gebruiken om hun thuisnetwerk van stroom te voorzien.

Bij Ford willen ze een stapje verder gaan inzake hun elektrische voertuigen. We weten al dat ze meer willen inzetten op dit segment door hun bedrijfsmodel op te splitsen (Ford+ Plan) waarvan de Ford Model e divisie zal instaan voor elektrische voertuigen. Analisten zijn alleszins opgetogen over deze beslissing omdat ze hiermee sterk kunnen gaan concurreren met Tesla.

Als nieuwtje willen ze onderzoeken of ze de batterij van hun elektrische F-150 pick-up truck kunnen gebruiken in beide richtingen. Uiteraard het opladen van de batterij maar evenzeer het afladen van hun batterij in een thuisomgeving. Ze gaan samenwerken met Pacific Gas and Eletric Co. (PG&E) of de F-150 Lightning kan dienen als ’thuisbatterij’ die ook stroom kan afleveren.

Thuisbatterij

’s Nachts zou het voertuig kunnen opladen tegen een voordelig nettarief en stroom kunnen afgeven tijdens de piekuren. Op deze manier kunnen consumenten hun elektriciteitskosten terugdringen en het elektriciteitnetwerk minder belasten, wat een aardige superplus zou zijn.

De aankondiging van Ford Motor Company komt slechts twee dagen nadat PG&E CEO Patti Poppe een proefprogramma met General Motors had aangekondigd om zijn elektrische voertuigen in staat te stellen een huis van stroom te voorzien in het geval van een stroomstoring of netstoring.

Ford Motor verwacht de eerste F-150 Lightning van de band te laten rollen deze lente. Tot nu toe lijkt dit model een schot in de roos te zijn voor Ford. De F-150 heeft reeds een soort van legendarische status omwille van zijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Hun F-serie gaat al mee sinds 1948 en zal nog verschillende decennia meegaan nu ze overstappen op elektromotoren.

Bronnen: Michael Wayland – CNBC

Foto: Tony Webster (Flickr)WikimediaCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.