Nederland - 13 januari 2022 - Beursbrink

‘Federal Reserve gaat rentes 10 keer verhogen tegen 2025’

door STIJN

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs stuurt een ‘waarschuwing’ de wereld in. Namelijk dat we ons de komende paar jaar mogen verwachten aan een zware reeks van renteverhogingen door de Federal Reserve. De centrale bank is namelijk van plan om de hoge inflatie te bestrijden door middel van het normaliseren van het monetaire beleid.

De economen van Goldman Sachs verwachten dat de Federal Reserve tijdens hun bijeenkomst in maart zal beslissen om te beginnen met het verhogen van de rentes. En dat zou volgens hen ook de start zijn van een zware reeks verhogingen voor de komende jaren.

Our economists expect the Fed will begin its hiking cycle at the March meeting and hike a total of four times in 2022. They expect an additional three hikes in 2023 and three hikes in 2024. The market is currently pricing a similar pace of tightening in 2022 but expects fewer total hikes this cycle.

Hoewel de Federal Reserve heeft gezegd dit jaar vier ‘rate hikes’ te zullen doorvoeren, verwacht men toch dat het er meer zullen zijn. Goldman Sachs voorspelt dat er de komende twee jaar tien renteverhogingen zullen komen als middel om de hoge inflatie naar beneden te duwen.

Waardeaandelen

Het meest recente inflatierapport toont aan dat de consumentenprijzen in december 2021 met 7 procent zijn gestegen ten opzichte van december 2020. Dat is de sterkste stijging sinds het jaar 1982. Goldman Sachs strateeg Ben Snider raadt beleggers aan om hun kapitaal te verschuiven naar ‘value stocks’ vermits deze sterk weten te presteren enkele maanden na de start van een ‘rate hiking cycle’.

De Vanguard Value Index Fund ETF (VTV) heeft de afgelopen maand een rendement gehaald van 4,1 procent terwijl de S&P 500 zo goed als horizontaal heeft bewogen. Snider raadt beleggers en investeerders aan om voorzichtig te zijn in deze tijden gezien de onzekerheid omtrent de Federal Reserve. De volatiliteit zal de komende weken/maanden kunnen gaan toenemen.

Bronnen: Brian Sozzi – Yahoo Finance

Foto: Federal ReserveFlickrPDM 1.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.