Nederland - 20 maart 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Fed verhoogt frequentie dollar-swaplijnen met andere centrale banken

De Amerikaanse Federal Reserve heeft zich zondag aangesloten bij andere grote centrale banken om een ​​stabiele stroom van de Amerikaanse dollar in het wereldwijde financiële systeem te garanderen. De banken, waaronder de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan, zullen de frequentie van dollar-swaplijnen verhogen van wekelijks naar dagelijks. Dit om valutavolatiliteit te verminderen en spanningen in de kredietverlening aan huishoudens en bedrijven wereldwijd te voorkomen.

728x90

Fed verhoogt dollar-swaplijnen voor financiële stabiliteit

Deze stap is bedoeld om de financiële stabiliteit te waarborgen en de aanvoer van krediet aan de reële economie te ondersteunen tijdens de huidige uitdagende omstandigheden”, aldus de Fed in een verklaring.

De dollar swap-lijnen stellen buitenlandse centrale banken in staat om Amerikaanse dollars te lenen en de Fed te beschermen tegen neerwaartse risico’s.

De zet volgt op de problemen van drie banken in de Verenigde Staten en de overname van de in moeilijkheden verkerende Zwitserse kredietverstrekker Credit Suisse door UBS en de Zwitserse Nationale Bank.

Dit toont aan dat er onder beleidsmakers een verhoogde bezorgdheid is over de financiële stabiliteit en het vermogen van de Fed om de rente te blijven verhogen.

Bitcoin stijgt na verhoging swap-lijnen Fed

De toename van de frequentie van swap-lijnen heeft de weg vrijgemaakt voor een onbelemmerde stijging van risicovolle activa, waaronder bitcoin. We zien dat de koers als volgt beweegt:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

De toonaangevende cryptocurrency bereikte zondagavond een hoogtepunt van negen maanden boven de $28.000 en behaalde daarmee een maandelijkse winst van bijna 25%, volgens CoinDesk-gegevens. Bitcoin wordt vaak gezien als een hedge tegen het bankwezen.

Bron: CoinDesk
Foto: iStock

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.