Nederland - 27 juli 2022 - Aandelen
door STIJN

Enphase profiteert van Europese energiecrisis

Het Amerikaanse Enphase Energy is, net zoals vele bedrijven die bezig zijn met hernieuwbare energie, aan het ‘profiteren’ van de energiecrisis in Europa. Nu het continent minder Russisch gas krijgt, neemt het aantal zonnepanelen bij bedrijven en gezinnen toe. Hun omzet in Europa steeg in Q2 met 69 procent. Het aandeel ging dinsdag met 9 procent de hoogte in.

De bedrijfsresultaten van Enphase Energy van tijdens het tweede kwartaal zijn bekend. De leverancier van micro-omvormers voor zonnepanelen, software en producten voor energieopslag, wist zijn omzet in Europa te doen toenemen met 69 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voornamelijk hun activiteiten in Nederland en Duitsland droegen bij tot dit resultaat.

Het overtrof ook de verwachtingen van analisten zonder problemen, met een omzet van 530 miljoen dollar deed het beter dan de 505 miljoen dollar die men had voorspeld. 80 procent van de omzet komt echter uit de Verenigde Staten, maar CEO Badri Kothandaraman ziet dit snel veranderen. Hij merkt op dat de verschuiving naar Europa aan het versnellen is.

Maybe in two years from today, that number will get closer to 50/50. We are aggressively expanding the team. We expect this momentum to continue.

Europa

Het kwartaalrapport deed het aandeel van Enphase nabeurs met 9 procent stijgen. De sterke resultaten zijn deels te danken aan de energiecrisis in Europa. Rusland gaat namelijk minder gas leveren omwille van de Westerse sancties. Dat maakt dat Europa op zoek is naar manieren om hun energiesysteem aan te passen zodat ze blackouts en dergelijke kunnen vermijden.

Europa wil 15 procent minder gas consumeren en heeft belooft hun infrastructuur voor hernieuwbare energie uit te breiden, ideaal voor Enphase om op te kar te springen. Ook in de Verenigde Staten van Amerika zien ze hun activiteiten toenemen. Hun totale omzet wereldwijd, vooral USA en Europa, is met 20 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Bronnen: Pippa Stevens – CNBC

Foto: PDPCC0 1.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.