Nederland - 6 september 2021 - Beursbrink

Elektrische autobouwer BYD ziet verkoop met 300 procent stijgen

door STIJN

Het gaat het Chinese BYD voor de wind. De elektrische autobouwer, die overigens financieel wordt gesteund door beurslegende Warren Buffett, wist in augustus vier keer meer auto’s te verkopen dan een jaar geleden. In concrete cijfers vertaalt dit zich naar 61.409 voertuigen in augustus, een stijging van 5,5 procent ook ten opzichte van de maand juli.

De verschuiving van voertuigen met brandstofmotoren naar elektromotoren schakelt nog een versnelling hoger, zo blijkt uit de verkoopcijfers van het Chinese BYD. China’s grootste autobouwer van elektrische voertuigen, waar Warren Buffett achter staat, wist te verbazen in de maand augustus met de verkoop van 61.409 voertuigen. Dat is een stijging van 5,5 procent t.o.v. de maand juli en een stijging van 300 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Geen slechte prestatie gezien de concurrentie op de EV-markt bijzonder hard is in China door bedrijven zoals Nio, Li Auto en Xpeng. Deze start-ups willen ook hun deel van de koek maar kunnen voorlopig niet waarmaken wat BYD presteert. Gemiddeld verkopen deze start-ups 10.000 voertuigen per maand, echter zit dit getal in een stijgende trend en verkopen ze steeds meer en meer.

EV-markt

Het is voor de automobielsector niet evident om sterke cijfers neer te leggen omwille van twee factoren. Enerzijds is er nog altijd de coronapandemie, anderzijds heb je het wereldwijde chiptekort dat roet in het eten strooit. BYD zei dat hun winstgevendheid effectief wordt beïnvloed door deze factoren. Met andere woorden, de cijfers hadden nog beter kunnen zijn.

De Chinese overheid stimuleert massaal om over te schakelen op elektrische voertuigen. Er zouden 1,7 miljoen ‘clean energy’ voertuigen verkocht zijn geweest sinds begin dit jaar, dat is 600.000 stuks meer dan dezelfde periode in 2020. En gezien de evolutie zullen het er elk jaar meer en meer zijn.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Flickr

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.