Nederland - 14 augustus 2018 - Beursbrink

Eerste Belgische winkel met legale cannabis opent de deuren

door STIJN

De eerste Belgische cannabiswinkel is een feit. In Elsene heeft Street Shop de deuren geopend en verkoopt cannabisproducten met een THC-gehalte onder de 0,2 procent. Ze verkopen allerlei producten gaande van blaadjes, flesjes olie, eetbare producten en dergelijke.

Je kan vanaf deze week terecht in Elsene om cannabisproducten te kopen met een THC-gehalte onder de 0,2 procent, namelijk in de Street Shop. Een heus contrast met Nederland, daar vind je zulke winkels bij de vleet, maar voor België is dit een primeur. De vraag is, is dit allemaal wel legaal?

De eigenaar van de winkel is geen onbekende in dit milieu. Hij bezit reeds honderd van zulke winkels in Frankrijk en vond het tijd om ook uit te breiden naar andere landen. Strikt volgens de regels, is zijn concept legaal vermits CBC cannabis met < 2,0 procent THC wordt toegelaten in België.

0,2 procent

De Belgische staat eist natuurlijk dat dit gecertificeerd is zodat voor elk product een attest kan worden voorgelegd dat officieel aantoont dat de producten de 0,2 procent grens niet overschrijden. Om dit te verzekeren, laat Street Shop hun producten testen in een laboratorium in Zwitserland.

Ginder zijn de regels net iets anders en meer in het voordeel van marihuana. Producten mogen er tot maximum 1 procent THC bevatten, dat is vijf keer zoveel als bij ons is toegelaten.

Ook de douane zit er tussen, die controleren de producten bij de grensovergang van Frankrijk naar België. Toch gaat het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) een onderzoek opstarten om na te gaan of er geen regels overtreden worden.

Bronnen: Gondola

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel