Nederland - 23 augustus 2018 - Centrale banken

ECB houdt koers vast

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank lijkt zich voorlopig gewoon aan het plan te houden dat in juni bekend werd gemaakt. Dit concludeerde marktanalist Bas van Geffen van Rabobank na het lezen van de notulen van de laatste rentevergadering van de centrale bank.

“Voorlopig lijken de onzekerheden rondom handel en de ontwikkelingen in Italië niet voldoende om de ECB van koers te doen wijzigen”, aldus Van Geffen. De notulen merken volgens de analist verder op dat de economische ontwikkelingen sinds de bijeenkomst in juni redelijk in lijn waren met de verwachtingen.

In de notulen gaf de ECB volgens Van Geffen ook een klein beetje een goedkeurend knikje naar de huidige marktverwachtingen rondom het aankoopprogramma en de verwachting van een eerste renteverhoging rond eind 2019. “De notulen zeggen letterlijk dat de markt de beslissingen die in de juni meeting waren genomen goed had geïnterpreteerd.”

De euro/dollar werd donderdagmiddag verhandeld op 1,1575.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.