Europa - 12 maart 2020 - Aandelen

ECB biedt heel gerichte steun

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het is “opvallend” dat de Europese Centrale Bank de rente niet heeft verlaagd, maar stelde daar wel “een best pakket aan maatregelen” tegenover. Dit zei econoom Elwin de Groot van Rabobank donderdag tegen ABM Financial News.

En die maatregelen, zo legde De Groot uit, zijn duidelijk sterk gericht op het loodsen van bedrijven door een crisisperiode. “Er is geen financiële crisis, maar een crisis in de reële economie, en daarvoor is liquiditeit nodig.” En volgens De Groot is er met deze maatregelen ook voldoende liquiditeit.

Banken kunnen tegen “echt heel gunstige” voorwaarden lenen, meent de econoom van Rabobank. Eerst via LTRO en vanaf juni 2020 via TLTRO III. In plaats van tegen de refirente kan dit tegen de depositorente. “Kortom, supergoedkope leningen.”

Ook de extra 120 miljard euro om obligaties op te kopen tot het einde van het jaar, is volgens Rabobank een slimme zet. Gedurende de rest van het jaar kan de ECB daarmee de opkopen temporiseren, in plaats van elke maand voor een vast bedrag te moeten kopen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.