Nederland - 24 november 2022 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

Drie redenen om Tesla te verkopen

Tesla is één van de meest populaire aandelen onder beleggers. Ondanks de forse terugval in het afgelopen jaar, heeft een investering in Tesla over de afgelopen 5 jaar goed geloond. Ed Ponsi, managing director bij Barchetta Capital Management, denkt echter dat het nu tijd is om afscheid te nemen van het aandeel.

Ponsi had een positie in Tesla, maar heeft uiteindelijk besloten om zijn aandelen van de hand te doen. Met deze trade draait hij break-even (geen winst of verlies) en verwacht dus niet dat Tesla in de komende maanden goed zal presteren.

In dit artikel worden de 3 redenen besproken waarom Ponsi besluit om zijn aandelen van Tesla te verkopen.

#1 Musk is Tesla

Enkele dagen geleden raakte bekend dat CEO Elon Musk naar verluidt een opvolger heeft aangeduid om Tesla te besturen. Musk heeft het immers zeer druk om al zijn bedrijven te besturen, waardoor het niet onlogisch is om de dagelijkse leiding van Tesla over te laten aan iemand anders.

Volgens Ponsi is dit echter geen goed idee. Musk is immers dé belichaming van Tesla. Ponsi vindt het zeer moeilijk om Tesla voor te stellen met iemand anders aan het roer en denkt ook dat er niemand geschikter is dan Musk om Tesla te leiden.

#2 Technische analyse van de koers

Voor de tweede reden baseert Ponsi zich op de wekelijkse koersgrafiek van het aandeel Tesla. Dit wordt ook wel technische analyse genoemd.

Zoals de onderstaande grafiek aantoont, vormt Tesla een hoofd-schouder-patroon. Dit patroon is een grafiekformatie die een bullish naar bearish trendomkering voorspelt.

Het steunniveau van $182 (rode lijn) blijft het belangrijkste niveau om de gaten te houden. Wanneer deze steun doorbroken wordt, kan het aandeel volgens Ponsi makkelijk dalen tot $150 (zwarte lijn). Dit is een voormalig weerstandsniveau van 2 jaar geleden.

#3 Nakende economische recessie

De derde reden om Tesla te verkopen betreft de staat van de economie in het algemeen. Amazon-oprichter Jeff Bezos waarschuwde onlangs voor een naderende recessie. Amazon maakt zich hierdoor op om duizenden mensen te ontslaan.

De ontslagen blijven niet beperkt tot de technologiesector. Trucking gigant C.H. Robinson heeft net 650 werknemers ontslagen, of 3,6% van zijn personeel, vanwege de verslechterende economische omstandigheden. Het feit dat deze ontslagen vallen aan het begin van het winkelseizoen is een negatief signaal over de economie.

Bank of America schat dat in het eerste kwartaal van volgend jaar 175 000 jobs per maand verloren zullen gaan. Voor het einde van 2023 zouden meer dan een miljoen Amerikanen hun baan kunnen verliezen als de werkloosheid stijgt tot de door de Federal Reserve voorspelde 4,4%.

Dat banenverlies staat gelijk aan minder grote consumentenaankopen, waaronder auto’s. Dat is slecht nieuws voor alle autofabrikanten, en Tesla vormt hierop geen uitzondering.

— Alles weten over hoe je aandelen koopt? Bekijk het in deze handleiding. —

Bron: The Street
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 maanden geleden

I agree with your point of view, your article has given me a lot of help and benefited me a lot. Thanks. Hope you continue to write such excellent articles.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.