Nederland - 19 oktober 2020 - Aandelen

Dollar wint aan kracht, goud onder druk

door STIJN

Beleggers in goud moeten geduldig zijn want de neerwaartse druk op de goudprijs is aan het toenemen. Dat komt door een sterkere Amerikaanse dollar en de hoop dat Amerikaanse politici alsnog een overeenkomst zullen vinden inzake een nieuw stimuleringspakket vóór de presidentsverkiezingen. Op het moment van schrijven noteert goud aan 1.919 dollar.

Zij die beleggen in goud zullen ondertussen weinig tot geen geduld meer hebben. Het gele edelmetaal is sinds zijn absoluut record in augustus alleen maar in waarde blijven dalen. Ondertussen bevindt goud zich in een horizontaal trendkanaal en weet maar niet uit te breken.

De reden waarom de goudmarkt tegenwoordig wat neerwaartse druk ervaart, heeft te maken met de Amerikaanse dollar. De eenheidsmunt is namelijk opnieuw in waarde aan het stijgen ten opzichte van andere valuta’s waardoor goud logischerwijs minder aantrekkelijk wordt. Daarenboven lijkt het er op dat de Democraten en Republikeinen overeen zullen komen inzake een nieuw rondje stimulus.

Stimulus

Nancy Pelosi, lid van de Democratische partij, heeft alleszins een nieuwe deadline opgesteld en heeft er een goed gevoel bij. Ook President Trump heeft zijn voorstel voor de nieuwe stimulus aangepast waardoor een overeenkomst tussen beide partijen tot stand zou kunnen komen.

Ook de beter dan verwachte detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zorgen ervoor dat beleggers en investeerders opnieuw richting aandelen kijken en minder naar een veilige belegging zoals goud. Investeerders houden de situatie nauwgezet in de gaten en zullen signalen van economisch herstel aangrijpen om opnieuw volop in aandelen en fondsen te beleggen.

Bronnen: Nairametrics

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.