Nederland - 9 juni 2022 - beleggen

Deze grafiek brengt het enorme tekort aan koper in kaart

door RAJA SPEET

Wie ons al wat langer volgt, weet dat wij sinds begin dit jaar ultra bullish zijn op koper. Ja. Wij zijn ultra bullish op koper. Ultra bullish. En dat ligt volledig in lijn met onze visie dat grondstoffen en energy de komende jaren de marktleiders gaan worden. Wat de FANG-aandelen in het afgelopen decennium waren, zullen nu de grondstoffen en energy-sector gaan worden.

We schreven dit jaar al verschillende keren over koper. Bijvoorbeeld dat het tekort aan koper serieus is. Maar zie bijvoorbeeld ook deze gratis kooptip van een koper miner.

Meest gebruikte metaal ter wereld

Koper is het derde meest gebruikte metaal ter wereld en de voorraden liggen nu op historische dieptepunten.

En waar heb je koper allemaal voor nodig?

  • Industriele machines
  • Consumenten- en techproducten
  • Transport
  • Bouw
  • Elektronische producten

Aanbod daalt

Juist ja… voor zo’n beetje alles dus. De vraag naar koper zal enkel toenemen, maar het aanbod niet. Mijnen zijn stilgelegd, te weinig ingenieurs op de wereld die gespecialiseerd zijn in mijnbouw, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De verhouding tussen vraag en aanbod, en daarmee het tekort aan koper, zal er naar verwachting als volgt uit gaan zien:

Wat bovenstaande grafiek aangeeft, naast nakende tekorten, is eigenlijk het volgende:

Er is te weinig geïnvesteerd in kopermijnen. De productie gaat de vraag niet meer kunnen bijbenen. Koper gaat stijgen.

> Profiteren van het koper tekort? Check het Edelmetalen Ebook op BeursBrink.com. 


Dit bericht is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan deze email en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Deze email is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van deze mailing.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in deze email. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van deze email via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.