Europa - 23 maart 2022 - Aandelen

Deutsche Bank verhoogt koersdoel Shell fors

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank Research heeft het koersdoel voor Shell flink verhoogd, van 20,38 naar 25,51 Britse pond, en herhaalde daarbij het koopadvies. Dit bleek uit een sectorrapport van de Duitse bank, waarin de koersdoelen voor BP en TotaleEnergies juist werden verlaagd en die laatste werd ook van de kooplijst gehaald.

Analist James Hubbard verhoogde de raming voor de olieprijs in 2022 met 20 procent en die voor de gasprijs zelfs met 113 procent. Voor 2023 gingen de taxaties met respectievelijk 14 en 129 procent omhoog.

De oorlog in Oekraïne heeft voor veel extra onzekerheid gezorgd, aldus Hubbard, en heeft blootgelegd hoe krap de markt is.

Shell is de topfavoriet van Deutsche Bank. Hubbard wijst op de grootschalige aandeleninkoop die dit jaar wordt uitgevoerd en die samen met het dividend het rendement op 10,6 procent brengt.

In Amsterdam stijgt het aandeel Shell woensdag met 2,8 procent. In Londen noteert het aandeel 2,9 procent hoger op 20,65 pond.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.