Energy - 21 februari 2022 - Water

De westkant van Amerika kampt met de ergste droogte in 1200 jaar

door VINCE

Volgens meerdere wetenschappers is de droogte in de westelijke staten van de VS uitzonderlijk sterk, en het zal volgens hen nog jaren zo blijven. Onderzoekers hebben berekend dat de droogte voor bijna de helft te danken is aan de door-de-mens gecreëerde klimaatverandering.

De enorme droogte in de westerse regio is volgens de National Oceanic en Atmospheric Administration zelfs een megadroogte te noemen. Dit is een ernstige droogte die op zijn minst 2 decennia aanhoudt, en dat is zeker het geval aan de westkust.

Klimaatwetenschapper bij UCLA, A. Park Williams, zegt hierover het volgende:

In plaats van dat de wat nattere jaren 2017 en 2019 de droogte zouden laten afnemen, is de droogte nu juist weer net zo sterk als de droogte van de jaren 2000. De droogte houdt dus al jaren aan, en er is ook absoluut geen bewijs dat deze droogte binnenkort zal gaan afnemen.

De enorme droogte is ook wel te merken in bijvoorbeeld de ergste bosbrand ooit gemeten aan de westkust in 2020, waarmee meer dan 4 miljoen hectaren in vlammen op ging. Daarnaast staan de 2 grootste waterreservoirs van Amerika, Lake Mead en Lake Powell, momenteel op hun laagste punt.

Kansen

Afgelopen jaar is voor het eerst in het stroomgebied van Colorado een wateronderbreking ingevoerd. Dit raakte de water- en stroomvoorziening van maar liefst 40 miljoen mensen in het westen.

Daarnaast heeft de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, de bevolking gevraagd om bij zeer hoge temperaturen het waterverbruik met maar liefst 15% te verminderen.

Maar Californië zal waarschijnlijk, na de afgelopen 2 jaar, ook dit jaar een enorm droog jaar hebben. Dit voorspelde waterexperts op basis van een aanzienlijk lage sneeuwhoeveelheid dat dit seizoen is gevallen.

Deze sterke droogte biedt natuurlijk wel enorme kansen voor waterbedrijven die vers en onvervuild water kunnen leveren naar gebieden met watertekorten, zoals in dit geval de westelijke regio van de VS.
——-
Geïnteresseerd in welke waterbedrijven dit soort kansen goed kunnen gaan benutten? Check dan onze watergids via onderstaande link! Hierin bespreken onze analisten de meest kansrijke smallcaps die zich richten op het blauwe goud.

https://beursbrink.com/ebooks/het-blauwe-goud/

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.