Cryptoknallers - 7 januari 2023 - crypto
door VINCE

De crypto ravage van 2022 uitgelicht

Vrijwel alle markten hebben rake klappen gekregen in 2022, zeker de cryptomarkt. Links en rechts stortte cryptobedrijven in en beleggers verloren veel geld. De totale marketcap van de markt daalde dan ook meer dan -60%, volgens CoinGecko.

Het overzicht van de crypto ravage

Als je in één enkel overzicht wil zien hoe erg het er daadwerkelijk aan toe ging, hoef je maar een blik te werpen op onderstaand overzicht van TradingView.

Je ziet hieronder namelijk per coin hoeveel zij gedaald zijn in prijs, geordend op marketcap:

Zoals duidelijk te zien is, is bijna alles rood. De echt grote coins (BTC, ETH, BNB, XRP, DOGE en Cardano) zijn vrijwel allemaal meer dan 50% gedaald! De grijze vakken zijn natuurlijk stablecoins die niet in prijs fluctueren.

De enige plekken waar groen te zien is, is bij zeer kleine coins. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn zoals dat het bijvoorbeeld een nieuwe lancering kan zijn.

Kortom, duidelijk een ravage!

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.