Nederland - 5 november 2022 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

De 5 meest gekochte aandelen door Warren Buffett in 2022

De aandelenmarkten kende in 2022 een forse daling. Wanneer veel beleggers dan misschien zenuwachtig worden, is dit voor Warren Buffett een gedroomde situatie. Dit zijn volgens de meesterbelegger immers de momenten om koopjes te doen op de markten. In dit artikel bespreken we de 5 aandelen die Buffett het meeste aankocht in 2022.

Door de torenhoge waarderingen in de afgelopen jaren, deed Buffett weinig tot geen nieuwe aankopen meer voor zijn beleggingsportefeuille. Hierdoor beschikte hij over enorm veel cash. Deze cash zet hij nu aan het werk.

Ally Financial

In het tweede kwartaal van 2022 heeft Buffett meer dan 21 miljoen aandelen van Ally Financial opgepikt. Hierdoor is zijn belang in de digitale bank meer dan verdrievoudigd. Zijn positie bedraagt op dit moment zo’n $825 miljoen.

Interessant is het feit dat Buffett in Ally investeert terwijl Wall Street steeds meer bearish wordt. Na sterke resultaten over het tweede kwartaal verlaagden een aantal analisten de rating van het aandeel. De analisten maken zich zorgen over de kwaliteit van de financiering en de kredietkwaliteit.

Paramount Global

Berkshire verhoogde ook zijn positie in Paramount Global met 13%. De streamingdienst Paramount+ is een kleine maar groeiende concurrent van Netflix, Disney+ en Amazon Prime.

De drijvende kracht achter de beslissing om Paramount Global te kopen was waarschijnlijk het feit dat het bedrijf blootstelling heeft aan zowel traditionele distributie als streamingdiensten. Paramount Global heeft ook het soort stevige fundamentals waar Buffett altijd van heeft gehouden.

De belangrijkste overweging voor een Berkshire-aandeel is echter altijd waarde. In deze categorie ziet Paramount er bijzonder aantrekkelijk uit. Het aandeel noteert aan een prijs/boekwaarde van slechts 0,54. Een P/B van kleiner dan 1 wordt beschouwd als goedkoop. Ook de koers/winstverhouding van 3,70 oogt zeer aantrekkelijk.

Apple

Buffett kocht ook nog aandelen van Apple bij. Het conglomeraat begon in 2016 met het kopen van Apple aandelen. Op dit moment bezit Buffett zo’n 908 miljoen aandelen. Dit is goed voor een totale waarde van meer dan $145 miljard.

Hiermee is Apple op dit moment de grootste positie in het portfolio van Buffett. Ongeveer 41% van de waarde van de portefeuille van Buffett wordt vertegenwoordig door Apple.

Chevron

Warren Buffett blijft hiernaast bullish op de olieprijzen en de energie-industrie, waardoor hij aandelen van de oliegigant Chevron bijkocht.

Buffett houdt enorm van olie-aandelen deze dagen. Maar de reden waarom hij van de aandelen houdt, is waarschijnlijk meer de manier waarop bedrijven hun vrije cashflow besteden. Chevron geeft meer van zijn kasstroom terug aan de aandeelhouders in plaats van het te investeren.

Occidental Petroleum

Zijn liefde voor olie dezer dagen, komt ook toch uiting in het laatste aandeel. Buffett heeft zijn belang in Occidental Petroleum in 2022 agressief uitgebreid. Eind juni kocht Berkshire 9,6 miljoen aandelen – ter waarde van ongeveer $530 miljoen – in de geïntegreerde olie- en gasmaatschappij. De holding heeft zijn belang in juli opnieuw uitgebreid met 4,3 miljoen aandelen ter waarde van $250 miljoen .

Buffett bezit nu meer dan 20% van het bedrijf. Analisten vermoeden dat Buffett misschien van plan is om het gehele bedrijf te kopen.

— Alles weten over hoe je aandelen koopt? Bekijk het in deze handleiding. —

Bron: Investors
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.