Nederland - 14 juni 2022
door RAJA SPEET

Hier is nu de onderwaardering

Vraagje: hoeveel kerncentrales bouwt Europa in de komende jaren? Dat is best een belangrijke vraag. Omdat er zojuist een aantal pipo de clowns zijn geweest, die hebben gestemd om verkopen van brandstofauto’s in 2035 te verbannen. Allemaal leuk en aardig. Maar de vraag die niemand zich stelt: hoe wil je al die elektrische auto’s gaan opladen?

Al helemaal als je nauwelijks nieuwe kernreactors bouwt. Zie onderstaande afbeelding.

(Dat is trouwens een van de redenen dat wij long term bullish zijn op waterstof, want dat lost flink wat problemen op. Maar dat is voer voor een ander artikel.)

Mijnbouwers zijn de oplossing voor het klimaat

‘Ja, maar’ zeggen de voorstanders dan: zonnepanelen, windenergie, andere alternatieve vormen. Tijd voor de volgende vraag: waar gaan al de grondstoffen vandaan komen om dat feestje te sponsoren? We snappen het wel.

  • Olie komt uit de kraan.
  • Koper groeit aan de bomen.
  • Lithium graaf je op uit de polder.
  • Edelmetalen spoelen aan vanuit de Noordzee.

Onderstaand komt van Rio Tinto, waarbij je ziet dat de groene wereld toch echt moet worden gemaakt door mijnbouwers. Waarbij de vraag niet een beetje, maar fors zal gaan stijgen.

Gelukkig kost het maar 10 jaar om een kopermijn operationeel te krijgen. Dus als je nu start, ben je net niet te laat om in 2035 operationeel aan het werk te zijn.

Maar iets zegt ons dat politici niet zover vooruit denken. Tenzij je een politicus in China of India bent. Want die slaan dit soort grondstoffen in alsof ze verwachten dat ze over een paar jaar niet meer te krijgen zijn.

En wat doen beleggers ondertussen? Die vragen zich af of de commodity cyclus niet al aan z’n einde is gekomen.

Rare wezens.

Hoe profiteer je van deze simpele thesis?

Nu de grote vraag: hoe speel je hier precies op in?

Het antwoord is simpel: bouw blootstelling op aan grondstof- en (edel)metaalbedrijven, want die zijn de winnaars van deze ontwikkeling.

En ben je op zoek naar research van individuele aandelen in dit segment?

Bij BeursBrink bieden we research aan die zich richt op deze facetten van de markt. Het Energy en Resources Rapport, en het Edelmetalen Ebook.

Het Energy en Resources Rapport richt zich op energie- en materiaalaandelen. Dit is zeker voor beleggers geschikt die de sector van dichtbij willen opvolgen en behoefte hebben aan wekelijkse updates, maandelijkse rapportages en modelportefeuilles.

Hier vind je bijvoorbeeld bedrijven actief in de olie, steenkool, kernenergie, windenergie, maar ook toeleveranciers aan de industrie.

Het Edelmetalen Ebook richt zich uitsluitend op metalen zoals goud, zilver, koper. En kijk daarbij naar mijnbouwers, maar ook andere bedrijven actief in de sector. Dit zijn vooral mijnbouwbedrijven.

Waarbij het Edelmetalen Ebook geen maandelijkse updates geeft, maar een paar keer per jaar. Gericht op de langetermijntrends. Als je het edelmetalen ebook koopt, krijg je een lifetime garantie. Dat houdt in dat je het ebook één keer koopt en daarna alle updates altijd gratis ontvangt.

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.