Nederland - 7 juni 2022 - Aandelen

‘Koop enkel de dip bij olie-aandelen’

door STIJN

Het is een lange tijd een goede strategie geweest om aandelen te kopen, of bij te kopen, bij een dip. Maar de huidige marktsituatie is een uitzondering vermits we in een berenmarkt zitten en een dip een krater kan worden. Volgens CNBC’s Jim Cramer is het dan ook verstandig om deze strategie enkel toe te passen bij aandelen van oliebedrijven.

Beleggen in aandelen tijdens een stierenmarkt is vrij eenvoudig. Je koopt aandelen van bedrijven die het goed doen en normaal gezien stijgen deze aandelen zonder slag of stoot. Als er een kleine terugval of dip is, koop je wat aandelen bij en wacht op het herstel. Maar in een berenmarkt is deze strategie moeilijker toepasbaar vermits de dip kan evolueren in een grote krater.

Don’t buy the dip

Host van CNBC’s Mad Money Jim Cramer waarschuwt beleggers en investeerders dat ‘buy the dip’ niet van toepassing is op dit moment. Enkel olie-aandelen die wat gas terugnemen kunnen op de dip gekocht worden omdat de olieprijzen wellicht aan de hoge kant zullen blijven en oliebedrijven sterke resultaten zullen publiceren de komende kwartalen.

I want to be kind to this market and tell you it’s the same old buy the dips game plan. But in reality, the only dip that can be bought right now, at least, is the dip in oil. Everything else is, as they now say in a damning way, transactional and nothing more.

Hij zei dat er de laatste tijd verschillende teleurstellingen op de aandelenmarkten zijn geweest. Cramer merkte op dat het aandeel van AMD daalde enkele dagen voor de analistenbijeenkomst van donderdag. Hij verwacht ook dat analisten het aandeel van Apple gaan ‘downgraden’.

When [stocks] start out strong, there’s a pretty good chance they’ll give up the ghost by midday.

Voor olie is het verhaal anders. Van zodra er wordt verkocht, zijn er meer kopers die bereid zijn aandelen in te slaan waardoor deze aandelen blijven stijgen. Deze sector haalt dan ook voordeel uit de huidige economische omstandigheden die momenteel de markten domineren, de olieprijzen blijven maar stijgen waardoor de winsten van oliebedrijven aardig beginnen op te lopen.

Bronnen: Krystal Hur – CNBC

Foto: Jernej Furman – FlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.