Nederland - 17 oktober 2022 - crypto
door VINCE

De 3 snelst stijgende crypto niches in de afgelopen maand

In crypto zijn er inmiddels tal van verschillende sectoren te vinden. Zo heb je natuurlijk de bekende namen als Bitcoin en Ethereum, maar de cryptomarkt bestaat uit veel meer dan dat. Denk aan NFT’s, stablecoins, layer-2’s en nog veel meer. In dit artikel kijken we naar de top 3 niches, buiten de twee grote namen Bitcoin en Ethereum, die het meest in prijs zijn gestegen in de afgelopen maand. 

Gezien de hoeveelheid verschillende kanten die je tegenwoordig al op kan in de cryptomarkt, hoeven de koersen inmiddels niet per se meer hand in hand te lopen met die van Bitcoin. Bitcoin maakte de afgelopen 30 dagen een daling door van -1,1%, terwijl de top 3 sectoren het volgende deden:

#1 Decentrale Stablecoinuitgevers: 23,08%

Decentrale stablecoinuitgevers pakken de eerste plek op. Het mandje bestaat uit 3 stablecoins; MKR, FXS en RSR. De gemiddelde marktwaarde van deze 3 komt neer op een half miljard dollar.

#2 Lending: 10,98%

Op de tweede plaats zien we de Lending tokens waarbij we AAVE, COMP, MKR en ALPHA volgen. Samen hebben deze 4 coins een gemiddelde marktwaarde van bijna 600 miljoen dollar.

#3 DeFi Bluechips: 6,55%

De nummer 3 is voor DeFi Bluechips. Het mandje coins waarop we deze prestatie baseren bestaat uit UNI, AAVE, COMP, SNX en MKR. Met z’n vijven maken ze een gemiddelde marktwaarde van 1,48 miljard dollar.

MKR zorgt voor de stijging in de niches

Zoals wellicht is opgevallen, volgen we in alle 3 de niches MKR. De Maker-token (MKR) is een governance-token dat wordt gebruikt om het Maker-protocol te beheren en te herkapitaliseren. Houders van de token kunnen deelnemen en stemmen over bijvoorbeeld wijzigingen in de smart contract.

Van alle tokens in de 3 mandjes steeg MKR ook veruit het meest, namelijk 49,93% in de afgelopen 30 dagen. Bij de decentrale stablecoinuitgevers stegen de andere 2 coins, FXS en RSR, ook zelf nog redelijk. Bij de andere 2 niches zorgde MKR echter bijna geheel zelf voor de stijging.

Een exacte reden aanwijzen voor de stijging is lastig. Maar MKR heeft een deflationairmodel van zijn token. Doordat winsten van de bank/stablecoinuitgever worden gebruikt om MKR terug te kopen in de markt. Daardoor is er ook in deze berenmarkt vraag naar de token.

Daarnaast maakte MakerDAO recent een interessante zet. Het stopte bijvoorbeeld 500 miljoen dollar van z’n vermogen in Amerikaans schatkistpapier en bedrijfsleningen.

De verschillende niches die we op het moment volgen zijn: Bitcoin, Ethereum, ETH-killers, Central Exchange Tokens, 2017-coins, MEMEs, Layer-2s, DeFi Bluechips, Web 3.0, NFTs, Oracles, DEX, Metaverse, Dataopslag, Lending, Privacy, Gaming, Decentrale stablecoinuitgevers, Staking, Inter-chain en Derivaten.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.