Het staat er nog steeds niet best voor met de markten, zo ook bij crypto. De totale marketcap van de cryptomarkt staat bijvoorbeeld inmiddels weer op het niveau dat we in januari 2021 ook op stonden, namelijk onder de 1 biljoen dollar. Welke tokens uit de top 100 doen het dan wel goed, en welke juist totaal niet? In dit artikel zetten we de top 3 slechtst en best presterende munten van de afgelopen 7 dagen op een rijtje.
De lijst met de top 100 munten komt van deze pagina op CoinGecko.
Sinds de enorme val van de Terra blockchain waar vrijwel iedereen bekend mee is, is Terra bezig geweest met het opzetten van een nieuwe blockchain. Deze bevat o.a. geen stablecoins. De oude chain functioneert echter ook nog en heet nu TerraClassic.
Zo heet bijvoorbeeld de token van Terra ‘Luna’ nu Luna Classic (LUNC). De Terra stablecoin van het oude netwerk, UST, heet dan ook logischerwijs nu USTC en dat is de grootste stijger van deze week.
Deze groeide maar liefst +350% in de afgelopen 7 dagen. Deze groeide maar liefst +350% in de afgelopen 7 dagen. Hoewel veel mensen discussiëren over waar deze pump nou vandaan komt, lijkt het de Terra-gemeenschap te zijn die erachter zit.
Nadat Terra volledig instortte in mei, weigerden veel gebruikers om te over te stappen naar de nieuwe Terra 2.0 blockchain, die de input van Terra’s UST stablecoin mist. Deze community zijn sinds dien het originele cryptoproject in de schijnwerpers blijven zetten, bijvoorbeeld vooral op social media.
De tweede grootste stijger op de lijst is Evmos. Zoals te zien is deze stijging met de enorme stijging van USTC wel even andere koek. Hij steeg namelijk zo’n 25%.
Evmos is een blockchain die als doel heeft om de interoperabiliteit van Ethereum en Cosmos te verbeteren. Ethereum is bij iedereen wel bekend, Cosmos wellicht niet zo zeer. Cosmos is een onderling verbonden gemeenschap van blockchains. Evmos is dus de koppeling tussen Ethereum en de vele blockchains onder Cosmos.
Evmos heeft een van de laagste handelsvolumes de afgelopen 7 dagen van de gehele top 100. Door lage liquiditeit in de markt, kunnen koersen heel hard stijgen en dalen. Dit kan een van de redenen zijn voor de stijging van Evmos.
In de kern is Arweave een gedecentraliseerd opslagnetwerk dat mensen met extra beschikbare schijfruimte op hun computer verbindt met mensen die meer computeropslag nodig hebben.
AR is de munteenheid van het Arweave-netwerk. Gebruikers die gegevens willen opslaan, moeten AR kopen om te betalen voor opslag, en computers op het netwerk die opslagdiensten aanbieden moeten betaling in AR-tokens accepteren.
De grootste daler uit de top 100 is de token van crypto-exchange KuCoin, met een daling van zo’n 24%. Er gaan geruchten dat KuCoin binnenkort de deuren ook zou moeten sluiten, zoals Celsius. Dergelijke paniek in de tent kan de reden zijn voor de onder prestatie.
Naast de basic trading options biedt het platform ook margin, futures en peer-to-peer trading. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om hun crypto te staken of uit te lenen om zo beloningen te verdienen. De token KCS wordt gebruikt om fees te verlagen en beloningen te verdienen.
Op plek 2 staat Polygon, met -18,5%. Polygon is een layer-2 netwerk van het moedernetwerk Ethereum. Kort gezegd is dit een lichtere, snellere en goedkopere versie van het nogal zware en trage netwerk van Ethereum.
MATIC wordt gebruikt om de ontwikkeling over het netwerk te stimuleren en kan worden gebruikt om te staken en betalen van transactiekosten.
Na een verdubbeling van de prijs eind juni, is die progressie nu inmiddels weer bijna gehalveerd.
De 3e slechtst presterende munt was net aan Huobi, met een daling an 18,2% over de afgelopen 7 dagen. Huobi is een van oorsprong Chinese crypto-exchange en de token kan worden gebruikt om te stemmen over beslissingen voor de exchange, crypto-beloningen te ontvangen en te handelen met andere cryptocurrencies die op de Huobi-beurs staan vermeld.
Onderstaand nieuws over Huobi zegt genoeg over waarom het is gedaald de afgelopen dagen:
——-
Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.
Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).
Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.
Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.
BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.
Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.