Nederland - 19 februari 2020 - Aandelen
door RAJA SPEET

De 3 beste softwarepakketten voor traders

Als trader heb je weinig dingen nodig om succesvol te worden. Wel zijn er een aantal van essentieel belang om goed uit de verf te komen. Eén daarvan, en wellicht de belangrijkste, is een goed softwarepakket waarmee je grafieken kan screenen.

Zonder deze software ben je als trader of belegger geheel afhankelijk van de fundamenten van een bedrijf. Hiermee kan je wel beslissingen nemen, alleen lang niet zo goed en weloverwogen dan met het bestuderen van de grafiek.

Daarom hebben we bij Beursbrink de 3 beste charttools voor jou op een rijtje gezet.

Naast het bewerken van grafieken heb je met een charttool het voordeel dat je makkelijk toegang hebt tot een zee aan data, waardoor je op de hoogte bent van de laatste koersontwikkelingen in de markten.

Daarnaast hebben we verschillende tools beoordeeld op de mate waarin ze de technologie het werk voor jou laten doen. Zo maken verschillende tools gebruik van kunstmatige intelligentie, dat veel tijd kan besparen. Ook vinden we het in onze selectie belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om strategieën te backtesten.

Hier onze top 3:

#1 TradingView

TradingView is het bekendste platform voor handelaren ter wereld en dat ligt hem in de eenvoud van het programma. Je hoeft geen software te downloaden, maar kan gewoon naar hun site en met een HTML-grafiek aan de slag.

TradingView biedt zelfs een gratis dienst aan. Hiermee kan je beperkt gebruik maken van het platform. Wordt het traden serieuzer? Dan kan je upgraden naar een abonnement, waardoor je meer mogelijkheden hebt binnen de grafieken.

Een enorm pluspunt van dit platform is dat veel andere traders het gebruiken. Deze publiceren hier ideeën en ontwikkelen eigen indicatoren die jij (vaak gratis) kan gebruiken.

Zelf kan je dus ook indicatoren ontwikkelen naar eigen behoeften. Wel dien je hiervoor de codetaal van TradingView, genaamd Pine Script, te verstaan.

Het platform is dus geschikt voor de vroege beginner, die wellicht van anderen af wil kijken, tot de gevorderde handelaar, die zijn eigen algoritmes ontwikkelt en backtest.

Hier kan je zien welke verschillende abonnementen TradingView aanbiedt. Bovendien ben je in staat om een gratis proefperiode te nemen van ieder pakket.

#2 Trade Ideas

Voor wie een steuntje in de rug nodig heeft, is bij Trade Ideas op het juiste adres. Want bij dit platform staat kunstmatige intelligentie centraal en dat zal een hoop werk besparen.

Daarnaast heb je bij Trade Ideas ook de beschikking over tools en indicatoren om grafieken te bestuderen.

Maar weer terug naar de AI, want hier draait het om bij dit platform. Deze screent de markten dagelijks en geeft aan welke trade technieken werken en welke niet. De resultaten van de kunstmatige intelligentie worden vervolgens aan jou gemeld en op basis daarvan kan je traden. Bijvoorbeeld doordat deze je automatisch alerts sturen.

De kunstmatige intelligentie van Trade Ideas geeft je dus concrete tips om tot winstgevende trades te komen.

Voor beginners of traders die niet te veel moeite willen steken in het vinden van de beste kansen, maar wel winstgevend willen zijn, is Trade Ideas dus een goede oplossing.

Wel heeft het platform een behoorlijke prijs.

Ben je gevorderd met het opstellen van jouw eigen tradesysteem (zoals dat met Pine Script kan)? Dan is deze software waarschijnlijk niet de beste keuze. Want naast de standaard instellingen, zijn er niet heel veel mogelijkheden om een eigen twist aan het systeem te geven. Althans niet zo uitgebreid als bij de andere tools.

Hier kun je het pakket aanschaffen.

#3 TrendSpider

TrendSpider is ’the new kid on the block’. Het platform is gelanceerd in maart 2018, nadat de oprichters jaren marktonderzoek hebben gedaan. De conclusie van dit onderzoek was: charttools kunnen beter.

En dat hebben de heren van TrendSpider voor elkaar gekregen, met de nodige portie kunstmatige intelligentie.

Wie TrendSpider wil gebruiken, kan dat doen tegen een redelijk concurrerende prijs (bijvoorbeeld tegenover TradingView). Hierbij heb je alleen wel de beschikking over enkele features die jou veel tijd gaan besparen en winstgevende trades op zullen leveren:

  1. De kunstmatige intelligentie kan bijvoorbeeld alle mogelijke (of alleen de meeste relevante) trendlijnen tekenen. Hoe je een trendlijn tekent, is voor veel traders al een hele discussie. De software van TrendSpider doet dit automatisch naar jouw wensen (moet de lijn bijvoorbeeld bij de body of de wick raken). Naast trendlijnen kan de software bijvoorbeeld ook automatisch Fibonacci niveaus in de grafiek zetten.
  2. Wie zelf een tradesysteem wil opstellen en backtesten, hoeft geen kennis van code te hebben. De software van TrendSpider laat jou toe om eenvoudig een handelssysteem te ontwikkelen, door gewoon de gewenste indicatoren naast elkaar te zetten.
  3. De kunstmatige intelligentie van TrendSpider kan grafieken scannen op bepaalde trade-setups. Eigenlijk een soort ‘Google voor grafieken‘. Wil je weten welke aandelen een omgekeerd hoofd-schouder patroon vormen? Dan voer je dat in de grafiekzoeker in. Vervolgens krijg je een overzicht van aandelen (of crypto’s) die deze vormen.

De features van TrendSpider zijn dus enorm waardevol voor iedere trader. Ze zullen je veel tijd besparen en winstgevender maken.

Het enige nadeel van dit platform is dat het nog geen Europese of Aziatische aandelen aanbiedt. Dit doet TradingView bijvoorbeeld wel. We hebben daarom eens met de heren van TrendSpider gesproken en zij vertelden ons dat ze dit op de korte termijn willen toevoegen. De data hebben ze al gekocht. Nu zijn ze bezig om deze in het platform te integreren.

Hier kan je TrendSpider proberen en wel de eerste 7 dagen gratis.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk Baron
3 jaren geleden

Duidelijk artikel. Daarom is het jammer dat er zoveel taalfouten in zitten. Groter DAN, zo mooi ALS. Wilt ipv wil, jou ipv jouw en nog enkele andere foutjes
De beleggingsadviezen zijn hopelijk van betere kwaliteit opkomt dat door gebruik K. I. ?
Mvg,
Henk Baron

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.