True Value - 28 januari 2020 - Beursbrink

De 5 beste schermen voor traders

door RAJA SPEET

Bij Beursbrink hebben we eens rondgekeken in de markt welke schermen wij graag zouden gebruiken om mee te traden. Een goed scherm maakt jou niet per se een betere trader. Wel zorgt een goed scherm ervoor dat jou geen stroombreedte in de weg wordt gelegd om een betere trader te worden.

Om actief te handelen in aandelen kan je tegenwoordig al aan de slag op je telefoon of laptop. Toch zal je hier snel tegen beperkingen aanlopen. Vooral in ruimte en kwaliteit van het beeld. Als trader is het van essentieel belang dat je een goed overzicht hebt van de grafiek(en) en daarmee is een goede monitor essentieel.

Omdat je als trader nogal lange uren kan maken achter het scherm hebben we rekening gehouden met het zogenoemde blauwe licht dat ze afgeven. Technologieën zoals de Asus Eye Care zorgen er bijvoorbeeld voor dat dit blauwe licht vermindert en zo je ogen minder snel vermoeid raken.

#1 Asus PB278QR

De Asus PB278QR serie kenmerkt zich door de prijs/kwaliteit. Omdat het beeldscherm kleuren enorm goed weergeeft. Zo ondersteunt het Adobe RGB, sRGB en SMPTE-C. Technische namen die de meeste traders wellicht niet aanspreken, maar wel van essentieel belang voor een monitor om alles zo nauwkeurig mogelijk weer te geven.

Wat hierbij helpt is dat het scherm Quad HD is. Dat betekent dat het vier keer zoveel pixels heeft dan eerdere modellen met een standaard HD-resolutie. Wat dat betekent?

Niet dat het beeld 4 keer scherper is. Wel is het aanzienlijk scherper dan standaard HD-schermen en daarnaast heb je een meer werkruimte. Zo heeft het scherm een diagonaal van 27 inch.

Wat ook handig kan zijn is de mogelijkheid om het scherm te kantelen.

Een nadeel van dit scherm is dat het een vrij dikke rand heeft en het daarom niet fijn is als je met meerdere schermen naast elkaar werkt.

Dus moet jij dit scherm gaan kopen? Dat ligt aan je situatie. Begin je net met traden, dan is het wellicht handig om nog even aan te kijken of voor een goedkopere versie te gaan. Ben je op een punt dat jij de markt redelijk begint te lezen en pak je regelmatig je winst, dan kan de PB278QR zeker een goede optie zijn.

De prijs is in de loopt der tijd gelukkig gezakt naar ongeveer 270 euro. Wel is het zo dat de monitor gewild is en is daarom niet overal meer te krijgen. Momenteel kan je hem hier nog kopen.

(Zelf heb ik deze monitor ook aangeschaft.)

#2 Dell U2415 Ultra

De Dell U2415 is een uitstekend beeldscherm om mee te traden. Het doet niet veel onder voor de Asus. Het is iets kleiner, 24 inch versus 27 inch, en heeft een iets mindere pixeldichtheid (bijna 15% minder), dus is het beeld iets minder scherp. Maar nog altijd ruim genoeg om alles zeer nauwkeurig te lezen.

Het kleinere scherm met een mindere scherpte, komt terug in de prijs. Zo is deze iets lager geprijsd dan de Asus.

Waarop de Dell wel beter scoort dan de Asus is dat het er net even iets beter uitziet, hoewel dit natuurlijk subjectief is. Het scherm komt net wat luchtiger over en daarmee ook lichter.

Je koopt de Dell U2415 Ultra hier.

#3 Dell U2719D Ultra

De Dell U2719 is het grote broertje van de U2415. Dat zit hem allereerst in de omvang, want hij heeft een diagonaal van 27 inch. Ook heeft het meer pixels per inch. Namelijk 109 ppi, hetzelfde als de Asus PB278QR. Alleen is de U2719 wel een stuk duurder…

Wat biedt dit scherm dan meer? Hij ziet er weer een stukje beter uit dan de Asus. Bijvoorbeeld de schermrand van deze monitor, die is veel dunner. Zit je op het punt dat je met meerdere schermen gaat werken, of wil je die optie open houden, dan kan de Dell een aanzienlijk voordeel bieden.

Hier koop je de Dell U2719D Ultra.

#4 Asus PA328Q

Qua performance is de Asus PA328Q zonder twijfel de beste in deze lijst. Wel betaal je daarvoor. Laten we meteen ingaan op waarom dit beeldscherm de beste kwaliteit heeft.

Allereerst heb je de grootste werkruimte. De monitor biedt je 32 inch. Dus werkt je met veel grafieken naast elkaar dan kan is deze Asus een goede keuze (hoewel je met de andere van 27 inch ook wel met grafieken naast elkaar kunt werken).

Ook is het beeld scherper, omdat je een pixeldichtheid van 137,7 hebt. Dat is dus ruim meer dan de Dell U2719, en dat nog eens over een groter werkoppervlak.

De monitor is daarnaast in alle hoeken te draaien en te verstellen. Bovendien heeft de PA328Q een 2 HDMI aansluitingen waar de andere in deze lijst er 1 hebben.

Het nadeel van de PA328Q is dat je er veel voor betaald. Het is daarom niet geschikt voor beginners. Die kunnen net zo goed uit de voeten met goedkopere modellen uit deze lijst. Je koopt de Asus PA328Q hier (let op, hij is bijna uitverkocht).

#5 HP VH240a

De HP VH240 is vriendelijkste monitor voor het budget. Dat betekent ook dat je iets inlevert op de specificaties. Zit je fulltime voor het scherm, dan zijn de andere schermen wellicht een betere keuze. Maar is dat niet het geval, dan is de HP zeker een optie.

Het scherm heeft een diagonaal van 24 inch en heeft een full HD weergave. Waar de andere schermen Quad HD zijn. De weergave van dit scherm is dus minder scherp, maar je kan je grafieken er zeker goed mee lezen.

Wat een mooi voordeel van dit beeldscherm is, is de dunne rand. Koop je 2 van deze schermen, dan loopt het bijna naadloos op elkaar over.

Je koopt het beeldscherm hier.

E-mail icon

Aandelen nieuws True Value

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit True Value

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.