VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 27 augustus 2020 - Aandelen

Damrak blijft dicht bij huis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs maakte donderdag een pas op de plaats. Rond de klok van elf uur daalde de AEX 0,2 procent tot 565,12 punten.

Beleggers lijken in afwachting van een toespraak door de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell tijdens de jaarlijkse conferentie van centrale bankiers. Normaal gesproken vindt deze plaats in Jackson Hole, maar vanwege het coronavirus wordt de conferentie online gehouden. Vorige week stelden de notulen van het laatste Fed-rentebesluit beleggers nog teleur, waardoor de woorden van Powell nu extra gewogen zullen worden.

Beleggers zullen vooral oog hebben voor de inflatiedoelstelling die de Fed hanteert. De Amerikaanse centrale bank streeft nu naar een inflatie van 2 procent en deze doelstelling is de afgelopen jaren niet bereikt.

“Powell zal vermoedelijk zeggen dat de Fed de economie zal blijven ondersteunen totdat de inflatie- en de arbeidscijfers verbeteren”, aldus topman Russ Mould van AJ Bell. “De beurzen zullen vermoedelijk niet al te veel bewegen in aanloop naar de toespraak, maar daarna kunnen we een scherpe stijging in de handelsactiviteit waarnemen, nadat beleggers een duidelijker beeld kregen van de intenties van de Fed.”

In Amsterdam lagen technologiefondsen er vanochtend sterk bij, nadat op woensdag grote Amerikaanse technologiebedrijven opmerkelijke winsten boekten en de aanjagers waren van nieuwe recordstanden.

“De S&P 500 lijkt zijn langste winstreeks van het jaar voort te zetten met de vijfde weekwinst op rij”, aldus analist Stephen Innes van AxiCorp.”Zelfs de beren denken dat de beurzen nog verder kunnen stijgen.” Volgens Innes werden shortposities massaal afgebouwd na de ontwikkelingen rond vaccins tegen het coronavirus.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend vrijwel onveranderd op 1,1838.

De olieprijzen daalden licht. De orkaan Laura dreef de olieprijs recent nog op, omdat de energie-infrastructuur verstoord wordt en de raffinaderijen moeten worden stilgelegd. Dat laatste kan evenwel ook weer een drukkend effect hebben op de olieprijs, omdat er dan mogelijk een grote voorraad onverwerkte olie wordt opgebouwd.

Naast de conferentie van centraal bankiers hebben beleggers vandaag ook oog voor onder meer de Amerikaanse wekelijkse steunaanvragen en de tweede raming van de Amerikaanse economische groei in het afgelopen kwartaal.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen gingen de techfondsen Prosus en Adyen aan kop met winsten van 0,9 tot 1,2 procent. Woensdagavond sloot techbeurs Nasdaq nog overtuigend op een recordstand.

Aegon en Galapagos noteerden onderaan met verliezen van ongeveer 2,5 procent.

In de Midkap won Corbion 0,7 procent. OCI daalde met 0,7 procent na cijfers. De resultaten van de producent van kunstmest, melamine en methanol stonden onder druk. Volgens OCI zijn de verwachtingen voor de eindmarkten wel positiever geworden in de recente maanden. Eurocommercial Properties sloot de rij met een verlies van 2,7 procent.

Onder de kleinere aandelen won Sif 6,1 procent in aanloop naar de cijfers op vrijdag. Alfen klom met 1,5 procent verder, na een koerssprong na cijfers woensdag.

Neways verloor 7,7 procent na rapportering van cijfers waaruit onder meer de impact van de coronapandemie op de automotive divisie naar voren kwam. Woensdag won het aandeel nog 6 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.