VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 10 oktober 2019 - Aandelen

Credit Suisse verlaagt koersdoel ArcelorMittal

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor ArcelorMittal verlaagd van 29,00 dollar naar 27,00 dollar met handhaving van het advies op Outperform. Dit bleek donderdag uit een sectorrapport van de Zwitserse zakenbank.

Analisten van de bank schatten in dat de aanstaande cijfers over het derde kwartaal van het bedrijf een bodem markeren, waarbij de staalreus in zijn commentaar naar verwachting zal wijzen op een lage vraag, vooral uit de automotivesector.

Credit Suisse verlaagde de ramingen voor de EBITDA voor 2019 met 16 procent en voor 2020 met 17 procent.

De zakenbank betoogde echter dat elk zwakte rond de kwartaalresultaten van staalbedrijven als een koopmoment te beschouwen, met name voor het aandeel ArcelorMittal.

Europa komt vermoedelijk niet in een recessie, aldus de bank, en de winst in de Europese staalsector zal vanaf 2020 weer stijgen dankzij een terugval van de Chinese staalproductie, die ook zal zorgen voor lagere ijzerertsprijzen.

De koers van het aandeel ArcelorMittal noteerde donderdag op een rood Damrak 1,5 procent hoger op 12,14 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.