Europa - 14 december 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Bank of America haalt ArcelorMittal van kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft het advies voor ArcelorMittal verlaagd van Kopen naar Houden met een koersdoel van 28,00 euro. Dit bleek woensdag uit een sectorrapport van de Amerikaanse bank.

Het aandeel ArcelorMittal is na de dip in september van dit jaar met ongeveer 30 procent gestegen. Het aandeel bleek “buitengewoon veerkrachtig”, aldus de analisten, wijzend op de macro-economische tegenwind die zich voordeed. Dat is volgens de bank te danken aan de veel sterkere balans en het aandeelhoudersvriendelijke beleid dat ArcelorMittal voert.

Bank of America houdt er rekening mee dat het staalbedrijf in de toekomst meer eigen aandelen zal inkopen en noemt de huidige waardering niet al te veeleisend. De analisten denken dat de koers goed zal blijven liggen, ook als de winsttaxaties omlaag gaan.

De koers van het aandeel ArcelorMittal noteerde woensdag op een rood Damrak 4,0 procent lager op 25,13 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.