Nederland - 2 december 2021 - Aandelen

‘Correctie van 10 tot 15 procent in de maak’

door STIJN

De tumult op de markten zou een voorbode kunnen zijn van een correctie van 10 tot 15 procent, aldus Leuthold Group’s Jim Paulsen. Volgens hem zijn de aandelenmarkten overgewaardeerd en had er al lang een correctie moeten komen. Deze zal vermoedelijk worden ingeleid door een strengere Amerikaanse centrale bank, aldus Paulsen.

Als we Jim Paulsen moeten geloven, zullen de Amerikaanse aandelenmarkten met 10 tot 15 procent gaan corrigeren begin volgend jaar. Hetgeen we nu zien op de beurzen, zou daar een voorbode van kunnen zijn. Hij beweert dat aandelen overgewaardeerd zijn door de grote berg stimuluscash die de Federal Reserve in de markten heeft gepompt sinds maart 2020.

We are way overdue for a correction, and we’re going to get one. I would be trying to diversify away from the S&P 500, which I think might take the brunt of it.

Paulsen, die nota bene een ‘long-term bull’ is, is niet zozeer bezorgd over de impact van omikron op de Amerikaanse economie en de wereldeconomie gezien de hoge vaccinatiegraad. Maar hij raadt beleggers en investeerders toch aan om winsten te nemen gezien de fenomenale stijging die aandelen hebben gemaakt sinds het uitbreken van de pandemie.

I would spend more time on repositioning my portfolio — maybe taking advantage of how well tech and growth has done here in the last few months. Moving a little out of that.

Correctie

Hij verwacht dat de beursindexen zullen terugvallen omdat de Amerikaanse economie sterk aan het herstellen is en de inflatie aan het stijgen is. Hierdoor zal de Federal Reserve eerder dan gepland de rentes gaan verhogen, wat uiteindelijk een verkoopgolf op de markten zal teweegbrengen.

Naar zijn mening zal de S&P 500 volgend jaar stijgen naar 5000 dollar, een stijging van 9,5 procent ten opzichte van het huidige niveau. Met andere woorden, Paulsen blijft optimistisch op lange termijn. De correctie, die volgens hem onvermijdelijk is, zou kunnen dienen als een goede koopkans.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: Negativespace – 50fish

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.