België - 12 december 2016 - Aandelen
door FRANCIS MUYSHONDT

Connect Group: Baren laat in kaarten kijken

We gaven het al aan in twee vorige artikels dat Huub Baren grootse plannen leek te hebben bij de toeleverancier voor industriële bedrijven, Connect Group. De voorbije dagen kwam de aap uit de mouw want hij kocht de participatie van QuaeroQ tegen €1 per aandeel.

De investeringsmaatschappij QuaeroQ heeft zijn participatie in Connect Group van 30,7%, goed voor 8,2 miljoen aandelen, tegen €1 verkocht aan de Nederlandse zakenman Huub Baren, die mee aan de wieg heeft gestaan van de groep. Hierdoor heeft hij, via zijn ander bedrijf IPTE Factory Automation, nu al 79% van Connect Group in handen. Tot december 2015 had hij gedurende enkele jaren een belang van 21% aangehouden maar sindsdien heeft hij dat in vele kleine en enkele grote stappen uitgebreid.

Sinds hij eind vorig jaar aan het kopen sloeg, kocht hij zijn aandelen (ongeveer 18 miljoen) tegen een gemiddelde prijs van €0,7. Vergeet niet dat hij er eerder dit jaar 5,5 miljoen wist te strikken tegen €0,3. Afgaande op de beurskoers van vandaag, €0,91, heeft hij al een mooie (theoretische) meerwaarde. Maar daar kijkt hij vandaag ongetwijfeld niet naar. Baren, die een neus voor zaken heeft, kijkt al verder en ziet zeker veel meer waarde dan die €1 die hij heeft betaald. Anders zou hij zijn nek niet uitsteken om voor een groot pakket €1 te betalen.

buying-big1

Door deze overname komt hij weer een stapje bij zijn doel om zijn twee bedrijven te doen samensmelten tot een onderneming van €250 miljoen omzet. Door deze schaalvergroting kan hij synergieën realiseren, grotere klanten lokken en de waarde van het geheel opdrijven. Uiteindelijk zal vooral hij van deze operatie beter kunnen worden.

Zal hij nu verder blijven aankopen op de beurs? De kans is groot dat hij dat met mondjesmaat zal blijven doen. De koers zal dan ook naar alle waarschijnlijk de komende weken en maanden ondersteund worden (en naar de overnameprijs van €1 neigen). Koopt hij verder grote pakketten op dan behoren nog hogere koersen tot de mogelijkheden, zeker als de resultaten van de groep verder verbeteren.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.