Nederland - 25 september 2019 - Azië

Chinese minister: we verwachten dat de VS alle onredelijke beperkingen verwijdert

door RAJA SPEET

In oktober gaan de Verenigde Staten en China weer rond de tafel, om een deal in de handelsoorlog te forceren. China heeft alvast verwachtingen voor de gesprekken. Zo hoopt de opkomende macht dat president Trump alle onredelijke beperkingen, zoals tarieven, annuleert.

Dat zei Wang Yi, de Chinese Minister van Buitenlandse Zaken, dinsdag in New York. Ook stelde de minister dat China geen enkele intentie heeft om de Verenigde Staten te onttronen als wereldmacht.

De relatie tussen China en de Verenigde Staten komen wederom op een kritisch punt. Terwijl China zijn grenzen openstelt voor de V.S. en de rest van de wereld, verwachten we dat de V.S. hetzelfde doet voor China en alle onredelijke beperkingen te verwijderen.

‘Geen game of thrones’

Over een lange periode, van tientallen jaren, wordt China als land steeds opener voor de rest van de wereld. Althans dat zegt Wang. Toch is volgens Trump de reden voor de handelsoorlog, dat Amerikaanse bedrijven niet genoeg toegang hebben tot de Chinese markt. Ook hekelt Trump de diefstal van intellectueel eigendom door de Chinezen uit de V.S..

Alleen hier hoeven de Amerikanen geen vrees voor te hebben, als het aan Wang ligt. Want heeft China totaal geen intentie heeft om de V.S. te onttronen als wereldmacht. De minister zei:

China heeft geen intentie om de game of thrones te spelen op het wereldtoneel. Voor nu en de nabije toekomst is en zal de Verenigde Staten de onbetwiste wereldmacht blijven.

Verliezen aan beide kanten

Daarnaast ging Wang ook in op wat de handelsoorlog nou eigenlijk teweeg heeft gebracht. Kort samengevat is dat verlies.

De handelsspanningen tussen China en de V.S. in het afgelopen jaar hebben slechts verliezen aan beide kanten gecreëerd, verliezen die niet geleden hoefden worden.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.