Crypto Cashflow - 16 februari 2023 - crypto
door VINCE

Cathie Wood: “Bitcoin lijkt vandaag de dag een koopje!”

Cathie Wood wordt gezien als een van de slimste beleggers ter wereld. De succesvolle investeerder gaf recentelijk samen met een analistenteam bij haar investeringsbedrijf Ark Invest haar visie op ’s werelds grootste cryptomunt, Bitcoin. De uitgebreide analyse kwam zeer optimistisch over en Fool.com vatte alles samen. We behandelen haar positieve visie in dit artikel met je. 

Bitcoin’s beste maand sinds oktober 2021!

Cathie Wood publiceert iedere maand met haar team bij Ark Invest een rapport over de staat van Bitcoin. Hierin worden de fundamenten van Bitcoin’s blockchain geanalyseerd en andere macro-economische factoren die van invloed zijn op de prijs.

In de meest recente versie, die de maand januari behandelt, is te lezen dat Bitcoin zijn beste maand sinds oktober 2021 heeft gehad met een stijging van bijna 40%. Zie de koers van BTC over de afgelopen drie maanden hieronder terug:

Belangrijke grenzen worden doorbroken

De vele schandalen in 2022 betekenden een ramp voor prijzen in de cryptomarkt en ook Bitcoin werd niet gespaard. De heropleving in januari heeft echter voor hernieuwd optimisme gezorgd. Dit is ook duidelijk te zien aan een handvol belangrijke blockchain-statistieken die sinds begin 2023 eindelijk het dieptepunt lijken te hebben bereikt en zelfs zijn omgekeerd.

Zo kijken de analisten bij Ark Invest o.a. naar het 200-daags ‘moving average’ (MA), waarmee gemakkelijk het momentum en het algemene marktsentiment is te meten. Sinds december 2021 lag de koers van Bitcoin onder het 200-daags MA. Maar op 13 januari had de koers genoeg momentum te pakken om deze te kruisen. Alleen de tijd zal uitwijzen of het daar blijft, maar analisten denken dat dit wijst op een mogelijke bodem in de prijs van Bitcoin. Zie het verloop van BTC’s 200-daags MA en zijn koers hieronder:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

In het rapport vielen ook trends in de “spent output profit ratio” (SOPR) indicator op. Ark heeft deze statistiek gemaakt om de gemiddelde aankoopprijs en de verkoopprijs van elke Bitcoin in omloop te meten. Een SOPR-waarde boven 1 is een indicatie dat de bredere markt winst maakt, en niveaus onder 1 betekenen dat ze verlies boeken.

Sinds april 2022 bevond deze indicator zich onder de 1. Maar net als het 200-daags MA, wist ook de SOPR indicator de belangrijke drempel te passeren en bereikte het een waarde van net boven de 1. Dit geeft dus aan dat de bredere markt niet langer verlies lijdt op Bitcoin. Mocht dit niveau aanhouden, dan geloven Ark-analisten dat dit een komende stierenmarkt bevestigt.

Ark’s rapport is optimistisch, maar waarschuwt voor macro-economische factoren

Hoewel de net benoemde statistieken het herstel van Bitcoin weergeven, gelooft Ark dat er nog steeds enkele macro-economische factoren zijn die het aanhoudende momentum kunnen belemmeren. Een afname van de geldhoeveelheid en een omgekeerde yieldcurve zijn voor Ark de belangrijkste zorgen.

De afname van de Amerikaanse geldhoeveelheid kan volgens Ark de groei van risicodragende activa zoals Bitcoin beperken. Daarnaast maakt Ark zich zorgen dat de omgekeerde yieldcurve op de obligatiemarkten zou kunnen wijzen op een dreigende recessie. Mocht dit werkelijkheid worden, dan zou dat een einde kunnen maken aan alle hoop op een Bitcoin-bullmarkt.

Desalniettemin is de algemene toon in het extreem gedetailleerde rapport van Ark Invest optimistisch. Activiteit op de blockchain van Bitcoin laat zien dat capitulatie (sterke verkoopdruk) mogelijk ten einde is, aangezien de belangrijkste trends zijn omgedraaid.

Hoewel de economische achtergrond duister blijft, is er volgens Cathie Wood en Ark reden voor enig voorzichtig optimisme over de prijs van Bitcoin.

Moet je nu Bitcoin kopen?

Hoewel de koers van Bitcoin waarschijnlijk een hobbelige weg voor zich heeft, lijkt een nabije stijging in een eventuele bullmarkt zeker niet onmogelijk. Maar voordat je direct inslaat, zou je eens kunnen kijken welke cryptomunten wij op dit moment interessant vinden.

In de Crypto Gids behandelen onze analisten 21 verschillende interessante cryptomunten! Bitcoin ziet hier niet bij.

Bron: Fool.com

Foto: iStock

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.