Nederland - 8 september 2018 - Beursbrink

Canadese marihuana ETF doorbreekt grens van 1 miljard CAD

door STIJN

Het was een vruchtbare week voor marihuana aandelen en ETF’s. Er werd zelfs een record verbroken, één bepaald ETF doorbrak namelijk de 1 miljard Canadese dollar grens, namelijk de HMMJ. Dat is het gevolg van de vele positieve berichtgevingen dat grotere bedrijven de markt betreden.

De Horizons Marihuana Life Sciences Index ETF (HMMJ) volgt de activiteiten van bedrijven in de marihuana industrie. Deze week doorbrak ze de 1 miljard CAD grens. Het is een aanzienlijke groei voor een ETF die in april 2017 werd gelanceerd, net iets meer dan een jaar geleden.

Hoewel marihuana aandelen volatiel waren dit jaar, zijn de afgelopen maand van de grond gekomen sinds drankgigant Constellation Brands een investering van 4 miljard dollar in Canopy Growth heeft aangekondigd. Constellation Brands CEO Rob Sands ziet alvast veel kansen in deze vrij nieuwe markt. Molson Coors en Diageo gaan ook samenwerken met Canadese marihuanabedrijven.

Over the past year, we’ve come to better understand the cannabis market, the huge growth opportunity it presents and Canopy’s market-leading capabilities in this space.

Forse stijging

HMMJ is in augustus met 43 procent gestegen, een behoorlijk indrukwekkend rendement op zulke korte tijd. Het positieve nieuws van drankgiganten en andere grote bedrijven die de marihuana markt willen betreden, is tot nu toe een zegen geweest voor marihuana aandelen en fondsen.

Over het geheel genomen heeft HMMJ 40 aandelen in zijn korf, met een focus op medicinale marihuana. Maar er zitten ook bedrijven tussen die werken aan synthetische marihuana-producten, zoals Insys Therapeutics, vooral bekend om zijn controversiële opioïde pijnstiller Subsys.

Het managementteam van Horizon zei vrijdag in een verklaring dat de activa ‘ver boven hun verwachtingen’ uitkwamen en wees op de anticipatie van de aankomende legalisatie van recreatieve marihuana in Canada. Het team zei ook dat beleggers mogelijk kiezen voor ETF’s boven individuele aandelen, omdat niemand zeker weet welke bedrijven echt succesvol zullen zijn op de lange termijn of zelfs worden opgeslokt.

Bronnen: CNBC

Foto: Investment Zen – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.