Nederland - 20 maart 2021 - Aandelen

Broker Webull ziet meer deposits naarmate stimulus checks uitrollen

door STIJN

De Amerikaanse overheid heeft onlangs het stimuluspakket van 1,9 biljoen dollar goedgekeurd. In dit pakket zitten ook stimuluscheques van 1.400  dollar per persoon. Uit het vorige pakket dat werd goedgekeurd in maart vorig jaar, bleek dat veel van deze cheques naar de aandelenmarkten vloeiden. Broker Webull ziet dezelfde trend met deze cheques.

Er is volgens broker Webull een interessante trend merkbaar op de markten. Net zoals in maart vorig jaar, toen er ook stimuluscheques werden uitgestuurd naar de Amerikaanse bevolking, is er volgens Webull CEO Anthony Denier hetzelfde aan het gebeuren met de nieuwe stimuluscheques.

There’s definitely a pretty substantial increase in the amount of activity that we’ve been seeing during this whole stimulus download over the last week and a half.

Meer deposits

En dat is perfect mogelijk gezien de Internal Revenue Service vorige week is begonnen met het uitdelen van de stimuluscheques. Denier merkt dat het aantal ‘deposits’ op Webull aan het toenemen is sinds vorige week. Het is volgens hem dan ook een positief signaal voor de beurzen en verwacht dat de cheques een vorm van ondersteuning zullen bieden in deze volatiele tijden.

We have seen an uptick in deposits for sure.

Of we hetzelfde effect zullen zien als in maart vorig jaar, is nog één groot vraagteken volgens Denier. Toen veerden de beurzen keihard op dankzij de uitrol van de cheques. Toen was de coronacrisis pas van start gegaan en noteerden aandelen aantrekkelijk laag. Op dit moment zitten we met stijgende rentes op de staatsobligaties en zijn aandelen lichtjes gecorrigeerd.

Bronnen: CNBC

Foto:  Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.