Nederland - 30 juli 2021 - Beursbrink

BNP Paribas ziet nettowinst stijgen met 26 procent

door STIJN

Een bijzonder sterk kwartaal voor de Franse bank BNP Paribas. Tijdens de maanden april, mei en juni zag de bank zijn nettowinst stijgen met 26 procent. Daarmee overtrof het ruimschoots de voorspellingen van analisten. In concrete cijfers maakt dit een nettowinst van 2,9 miljard euro, dat is 66 miljoen meer dan men had voorspeld.

Het tweede kwartaal was bijzonder goed voor het Franse BNP Paribas. De nettowinst maakte een stijging van 26 procent ten opzichte van een jaar geleden. De nettowinst bedroeg in het tweede kwartaal namelijk 2,9 miljard euro. Daarmee overtrof de bank de verwachtingen van analisten ruimschoots, die dachten dat de bank ‘slechts’ 2,24 miljard euro nettowinst zou draaien.

Lars Machenil, CFO bij BNP Paribas, schrijft het sterke kwartaal toe aan het versoepelen van de strenge coronamaatregelen. Dit was uiteraard mogelijk door de effeciënte vaccinatiecampagnes. Hierdoor stegen de bedrijfsactiviteiten enorm met de duidelijke resultaten als gevolg.

There is a pickup in the economy, if you look at the volume of card transactions, of corporate transactions, of digital transactions, they are really up. And so that basically means that volumes are up, credits are up, commissions are up, and all that basically fuels that performance.

Verhoogde activiteiten

De divisie die zich focust op de binnenlandse markten zag de omzet met bijna 10 procent stijgen ten opzichte van een jaar geleden. Echter rapporteerde de investeringstak een omzetdaling van bijna 10 procent. BNP Paribas verklaarde dat deze laatste daling te maken heeft met een uitzonderlijk goede prestatie van de investeringstak een jaar geleden.

Over de hele lijn zijn de zakelijke en institutionele activiteiten gestaag aan het toenemen, aldus Machenil. BNP Paribas kondigde eveneens het plan aan om een extra cashdividend van 1,55 euro per aandeel uit te keren. In mei keerde de bank een dividend uit van 1,11 euro per aandeel.

Bronnen: CNBC

Foto: Reinhardhauke – Wikimedia – CC BY-SA 3.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.