Nederland - 9 april 2018 - Marihuana
door STIJN

Blue Moon gaat cannabis bier brouwen

We zeiden het eerder al, het nuttigen van marihuana gaat zo normaal worden als het drinken van een glaasje wijn. Vervang het laatste door bier en we zijn er dit jaar vermoedelijk al. Brouwerij Blue Moon heeft plannen om non-alcoholisch bier te brouwen met een vleugje cannabis. Eind 2018 kunnen ze in Colorado hun eerste THC biertje drinken.

Het wordt steeds gunstiger en gunstiger voor marihuana om te gedijen in verschillende delen van de wereld. Voorlopig trekken Canada en de Verenigde Staten van Amerika de kop, maar dat gaat niet lang meer duren. Andere landen zullen weldra volgen om marihuana een vaste plaats te geven.

Het gaat zelfs zo normaal worden, dat we haast niet zullen geloven dat het ooit verboden was. Het nieuwe normaal, daar wordt volop aan gewerkt door bijvoorbeeld brouwerij Blue Moon. Eigenaar Keith villa liet weten dat ze een nieuw product zullen lanceren waarbij ze oud en nieuw combineren.

THC bier

Een non-alcoholisch bier met een vleugje THC, dat staat op de planning voor eind 2018. Het bier zal niet worden verdeeld vanuit Blue Moon. Keith Villa gaat een nieuw bedrijf oprichten, genaamd CERIA, dat uitsluitend zal instaan voor de productie en distributie van het marihuana bier.

De nieuwe brouwerij gaat drie type biertjes brouwen met elk een verschillende formule gebaseerd op cannabis. Colorado is de eerste Amerikaanse staat die ze zullen bevoorraden. Daarna volgen andere staten waar marihuana gelegaliseerd is, zoals bijvoorbeeld California, Nevada en Oregon.

CERIA is niet de eerste brouwerij die bier combineert met marihuana bestanddelen. Er is bijvoorbeeld al een biertje op de markt genaamd SuperCritical Ale van de brouwerij Lagunitas. Dit bier bevat essentiële cannabis oliën en werd eind vorig jaar op de markt gebracht.

Het verschil tussen SuperCritical Ale en het bier van CERIA, is dat er in deze laatste THC-bestanddelen zitten. Volgens de wet mag je marihuana niet combineren met bier, daarom dat CERIA non-alcoholisch cannabis bier op de markt gaat brengen. De THC-bestanddelen vervangen de ‘buzz’ die je krijgt van alcohol, beter zelfs, Villa beweert dat je van dit drankje geen kater zult krijgen.

Bronnen: Cannabis Now, Maxim

Foto: Wikimedia

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.