Waarom investeer ik in crypto?

De reden dat ik ooit besloot om in vol in crypto te investeren is omdat het een compleet nieuwe industrie is. Als je in nieuwe dingen investeert, heb je een grotere kans op meer winst. Ook was de kans groter dat ik een groter voordeel kon doen met opgedane kennis. In crypto zijn je concurrenten in de markt namelijk grotendeels particulieren, terwijl je het in de aandelenmarkt opneemt tegen superalgoritmes van zakenbanken. Reden dat ik me in crypto ging verdiepen…

Dat was in 2017/2018. Nu zou ik je een ander antwoord geven:

Je kan in de fysieke en/of in de digitale wereld investeren. Ik kies 100% voor de digitale wereld, omdat de digitale wereld oneindig is en de fysieke wereld beperkt.

In de digitale wereld hoef je het bijvoorbeeld tegen een stuk minder natuurwetten op te nemen. Dat klink misschien dom, maar het is wel waar. Het is de reden dat je een bitcoin in een flits naar de andere kant van de wereld stuurt en goud een enorme operatie verreist. Door dit gemak kan Bitcoin wel een wereldwijd betaalnetwerk faciliteren en goud niet.

Maar de digitale wereld is meer dan crypto. Je hebt ook bedrijven als Google of Facebook.

Ik passeer deze, want ik geloof dat de technologie achter crypto het fundament is voor ons nieuwe digitale leven.

De grote innovatie van crypto is het volgende: digitaal bezit.

  • Web 1.0 = lezen (vervangt kranten / magazines)
  • Web 2.0 = lezen en schrijven (interactie, social media)
  • Web 3.0 = lezen, schrijven en bezitten

Bezit, of eigendomsrecht is heel belangrijk. Dat kan je bijvoorbeeld zien als je in de geschiedenis kijkt.

De introductie van eigendomsrechten tijdens de renaissance zorgde bijvoorbeeld voor een verlichting in Europa. Een ander voorbeeld is de Koude Oorlog. De communisten zonder eigendomsrechten verloren van de kapitalisten met eigendomsrechten.

Eigendomsrechten zorgen voor innovatie en een betere economie. Ik geloof daarom dat we nu aan de wieg staan van een digitale verlichting.

En dat is nodig, want 12 uur per dag achter m’n scherm is geen uitzondering meer.

Iedereen moet daarom digitaal mogen bezitten. Anders kan dat vervelende situaties opleveren, in plaats van vooruitgang. Een vriend van me had bijvoorbeeld een Instagram account van bijna een half miljoen volgers. Instagram was het alleen niet meer eens met de content en verwijderde het account. Account weg, bereik weg en inkomsten weg.

Tijd voor crypto!

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.