Update over onze ‘gouden vondst’

Een paar maanden geleden schreven we voor het Energy Rapport over een enorme kans die we zagen in de markt. Hoe we er ook naar keken, de cijfers konden we maar op een manier interpreteren: we hadden goud gevonden. Niet letterlijk overigens, want het bedrijf in kwestie zet koeienstront om in energie en heeft niets met goud te maken!

Het aandeel handelde net onder de $8 en wij hebben een koersdoel van $80. Een potentiele 10 bagger dus. Oftewel… een topper van jewelste.

Enorm groeipotentieel nog niet waar gemaakt

Hoe zat het ook alweer? Onze energieanalisten volgen al langer een bedrijf dat actief is in biogas in Amerika. Het bedrijf heeft verschillende projecten. En drie van die projecten zijn voor de helft verkocht aan een financieerder voor ongeveer $550 miljoen.

Reken even mee: $550 miljoen voor de helft van de projecten, waardeert deze drie projecten op ruim $1 miljard. De huidige marktwaarde is net wat meer dan $100 miljoen.

U snapt ons enthousiasme. Toch is de koersprestatie van dit bedrijf voorlopig nog geen goud, maar koeienstront.

Tja, als de koers precies had gedaan wat we ervan hadden verwacht, zou u dat nu ook per mail hebben gehoord. En dan zijn we ook zo fair om ’n mailtje te sturen als het niet gaat zoals verwacht.

We staan nu op een verliesje van -24%. Absoluut geen drama…. maar ook niet het spektakel dat we hadden voorzien.

Meest recente update over het bedrijf

Nu hebben we gisteren een uitgebreide update gestuurd naar abonnees van het Energy Rapport. Kort resumerend:

1. Dit aandeel staat niet op de radar van veel beleggers. En daardoor is het beperkt liquide. Ter illustratie: wie nu voor ongeveer 36.000 USD wil verkopen, zet de koers direct 10% lager.

Dat is overigens een voor- en nadeel aan smallcaps. Het aandeel knalt hierdoor natuurlijk ook heel snel de lucht in.

In de afgelopen weken is het wat kwakkelen geweest op de beurs. En als er dan wat beleggers zijn die afscheid nemen van wat posities, merk je dat bij dit soort smallcaps snel.

2. Het is nog wachten op één stempeltje van de lokale overheid in Canada. Die net uit nieuwe provinciale verkiezingen én net uit het zomerreces is gekomen. Ambtenaren staan nergens gekend om hun snelheid. Dus u snapt, dat dit stempeltje al enige tijd op zich laat wachten.

En dat is eigenlijk in een notendop de reden dat de koers nu lager staat. En wij het boetekleed moeten aantrekken. Dat stomme stempeltje is noodzakelijk voor de bouw van de fabriek. En pas als dat stempeltje er is, komen de gelden vrij van de financieerder.

Geduld is een schone deugd.

Nu hebben onze energieanalisten eerder deze week nog een call gehad met het management. Daarop is nogmaals bevestigd dat het enkel wachten is op de laatste stempel (en er zijn er al heel wat gegeven). Waarbij CEO aangaf te verwachten dat het niet lang meer zou duren.

Samenvattend:

  • De projecten worden gewaardeerd aan meer dan $1 miljard
  • De fabriek zal straks C$150 miljoen aan bedrijfsresultaat genereren
  • En een gecombineerde EBITDA op alle projecten van C$200 miljoen, in 2026.
  • Huidige marktwaarde….: +/- C$100 miljoen.

Het potentieel is giga. Waarbij we afsluiten met de woorden van onze analisten: de huidige marktwaarde is een aanfluiting.

€200 korting op het Energy Rapport

We hebben een kortingsactie op het Energy Rapport. Je kan nu voor 149 euro toegang krijgen tot een heel jaar. Of voor 249 euro, toegang krijgen tot 24 maanden.

>> Abonneren kan met kortingscode: EBULL

Of direct door op deze link te klikken:

Abonneer voor 12 maanden Energy Rapport.

Abonneer voor 24 maanden Energy Rapport.

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Volg marnix op de voet

Direct zien wanneer Marnix een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.