Moet je na een daling van 70% in 2 weken nog vasthouden aan je investering?

Eén van mijn grotere posities staat in de afgelopen 2 weken dik 70% lager. Het gaat om een belegging in kleine Decentralized Finance (DeFi) applicatie. De afgelopen maand was beleggen in Decentralized Finance (DeFi) sowieso funest. Min 40% voor de hele sector. Toch zit ik er nog comfortabel bij.

Ik weet hoe goed DeFi applicaties werken en wat voor een cashmachines het daarom kunnen zijn.

Als je nog niet bekend bent met DeFi, dan check dit artikel even. Heel kort gezegd zijn DeFi applicaties alternatieven voor de bestaande financiële bedrijven. In zo’n applicatie kan je beleggen door DeFi coins te kopen.

De naam coins is eigenlijk wat misleidend. Een DeFi coin kan je beter zien als een aandeel. Zo geeft een coin je meestal stemrecht in een applicatie. Dat betekent dat coinhouders kunnen stemmen om een stukje van de cashflows hun kant op te laten stromen.

Ruim 10 keer zo efficiënt als concurrentie

Mediaplatform The Defiant publiceerde onlangs een onderzoek waarin het verschillende vermogensbeheerders tegen elkaar afzette. Het ging om Yearn Finance, Betterment, Wealthfront en Blackrock. Yearn is een voorbeeld van DeFi. Betterment en Wealthfront zijn zogenoemde robo adviseurs. Blackrock is de grootste beheerder ter wereld.

We kunnen zien dat iedere dollar in Yearn 10 keer zo veel opbrengt dan traditionele tegenhangers.

De efficiëntie is daarnaast ook af te lezen aan de productiviteit per werknemer.

Hieronder zien we hoeveel omzet iedere werknemer oplevert. DeFi applicaties zoals Yearn hebben officieel niemand in dienst, maar in de praktijk zijn het natuurlijk mensen die de computercode schrijven.

Iedere Yearn werknemer levert 6 keer zo veel op dan een werknemer van Blackrock.

Dat is niet alleen zo bij vermogensbeheer. Ook bij brokers. De decentrale broker Uniswap en de centrale broker Coinbase zetten allebei ongeveer evenveel handel om. Uniswap doet dat met iets meer dan 10 techneuten. Coinbase heeft er meer dan 1.000 voor nodig.

Als ik deze cijfers zie, kan ik rustig zitten met m’n papieren verlies.

Want de financiële markten hebben als functie om kapitaal te stoppen op de meest efficiënte plekken. Ik geloof dat financiële markten dit zullen blijven doen en daarom geloof ik dat het kapitaal hoe dan ook richting DeFi zal stromen.

Als jij dat ook gelooft, kan je nu bij vrijwel iedere DeFi coins aan een hele dikke korting instappen. Welke wij het interessantst vinden? Dat lees je in het Crypto Ebook.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.